Τον Απρίλιο του 2018, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa δέχτηκαν περίπου 12,2 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 9,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αν και πέρυσι οι γερμανικές διακοπές του Πάσχα κινήθηκαν με μείωση τον Απρίλιο.

Τα διαθέσιμα χιλιόμετρα αυξήθηκαν κατά 7,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%. Ο συντελεστής φορτίου καθίσματος μειώθηκε κατά 1,1 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017 σε 81,2%.

Το προσαρμοσμένο σε νόμισμα περιβάλλον πώλησης διαμορφώθηκε θετικά τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η χωρητικότητα του φορτίου αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις φορτίου αυξήθηκαν κατά 3,4% στα έσοδα ανά τόνο-χιλιόμετρο. Ως αποτέλεσμα, ο συντελεστής φόρτωσης φορτίου παρουσίασε αντίστοιχη μείωση κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες τον μήνα σε 67,2%.

Δικτύων Αερογραμμών

Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa German Airlines, SWISS και Austrian Airlines πραγματοποίησαν 8,9 εκατομμύρια επιβάτες τον Απρίλιο, κατά 6,1% περισσότερους από ό, τι στην προηγούμενη χρονιά.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα διαθέσιμα χιλιόμετρα αυξήθηκαν κατά 5,4% τον Απρίλιο. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,8% την ίδια περίοδο, μειώνοντας τον συντελεστή φόρτωσης καθισμάτων κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες σε 81,2%.

Η Lufthansa German Airlines μετέφερε 5,9 εκατομμύρια επιβάτες τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 4,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Μια αύξηση 3,8% στις θέσεις καθισμάτων τον Απρίλιο αντιστοιχεί σε αύξηση των πωλήσεων κατά 1,7%.

Επιπλέον, ο συντελεστής φορτίου καθίσματος ήταν 80,7%, επομένως 1,7 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Ομάδα Eurowings

Ο όμιλος Eurowings με τις αεροπορικές εταιρείες Eurowings (συμπεριλαμβανομένης της Germanwings) και της Brussels Airlines μετέφερε περίπου 3,3 εκατομμύρια επιβάτες τον Απρίλιο.

Από το σύνολο αυτό, τρία εκατομμύρια επιβάτες έκαναν πτήσεις μικρών αποστάσεων και 250.000 πέταξαν σε μακρινές αποστάσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 18,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η δυναμικότητα του Απριλίου ήταν 17,9% πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, ενώ ο όγκος πωλήσεών της αυξήθηκε κατά 17,0%, με αποτέλεσμα τον μειωμένο συντελεστή φόρτωσης καθισμάτων κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες κατά 81,2%.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες κοντινών αποστάσεων, οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τη χωρητικότητά τους κατά 20,9% και αύξησαν τον όγκο των πωλήσεων κατά 20,3%, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο συντελεστής φόρτωσης καθισμάτων κατά 0,4% κατά 80,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017.

Ο συντελεστής φορτίου καθίσματος, τα δρομολόγια μειώθηκαν κατά 0,9 της εκατοστιαίας μονάδας στο 83,2% κατά την ίδια περίοδο, μετά από αύξηση της χωρητικότητας κατά 12,0% και αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 10,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.