Μαζικά συνεχίζουν να αποχωρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, όπως αποκαλύπτουν. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της AirDNA.

Αυτό το διάστημα στην Αθήνα είναι ενεργές 8.110 ενοικιάσεις ακινήτων έναντι σχεδόν 8.200 πριν από ένα μήνα και 9.000 στα τέλη Αυγούστου.

Σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο η πτώση είναι 30% με 2.383 ακίνητα να έχουν αποχωρήσει από τις πλατφόρμες. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν στραφεί σε μισθώσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Οι περιοχές με την μεγαλύτερη πτώση

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν ακίνητα σε περιοχές περιφερειακά του εμπορικού τριγώνου. Όπως Ακρόπολη, Πλάκα και Μοναστηράκι.

Με βάση τα στοιχεία μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η πτώση των καταχωρήσεων στο Παγκράτι είναι 50% και στην Πλατεία Αττικής 46%, συγκριτικά με την αντίστοιχη εικόνα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το ίδιο διάστημα στο Κολωνάκι, η πτώση διαμορφώνεται σε 36%, στο Θησείο, σε 28,5% ,στον Νέο Κόσμο, σε 25% και στα Εξάρχεια σε 31%.

Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων

Σε Κουκάκι και εμπορικό τρίγωνο όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός ακινήτων.

Στο εμπορικό τρίγωνο στα τέλη Οκτωβρίου ήταν διαθέσιμα 1.585 ακίνητα από 1.762 τον προηγούμενο Φεβρουάριο, υποχωρώντας μόλις κατά 11%.

Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης έχει σημειωθεί το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Μέχρι και το τέλος Αυγούστου ο αριθμός των ακινήτων ανέρχονταν σε 1.716.

Στο Κουκάκι οι αγγελίες βραχυχρόνιων μισθώσεων καταγράφουν πτώση 18% καθώς ο αριθμός τους έχει υποχωρήσει σε 824 από 973 στις αρχές του έτους και 909 στο τέλος του καλοκαιριού.