Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οργισμένοι είναι οι ξενοδόχοι Μαγνησίας για τον αποκλεισμό πολλών περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, από την ενίσχυση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως υπογραμμίσει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, “είναι γνωστή σε όλους και δικαιολογημένη η αγανάκτηση των επαγγελματιών της Μαγνησίας για την κατάφωρη αδικία να αποκλειστούν από τη δράση “Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας” πολλές περιοχές που επλήγησαν αντικειμενικά, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο θεωρήθηκαν μη δικαιούχοι της δράσης. Είναι κάτι που επισημάναμε επανειλημμένως με όλους τους δυνατούς τρόπους”.

Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι “στις 28 Μαΐου είχαμε ενημερώσει με επιστολή μας τον πρώην υπουργό ανάπτυξης κο. Κώστα Σκρέκα ότι όλες οι περιοχές σε όλους τους δήμους μας επλήγησαν το ίδιο από την κακοκαιρία Ντάνιελ, καθώς οι κατεστραμμένες δημόσιες υποδομές, η αδυναμία πρόσβασης και το πρόβλημα του νερού, απέφεραν το θέμα της αρνητικής φήμης με το οποίο μέχρι και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι και παλεύουμε να αποκαταστήσουμε.

Λάβαμε την υπόσχεση ότι θα ενταχθούν στον β’ κύκλο της δράσης όμως ακόμη και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί και ακόμη περιμένουμε την ανταπόκριση και την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στείλαμε υπενθυμίσεις για αυτό το τόσο σημαντικό και σε ηθικό επίπεδο γεγονός, όπως είναι ο άδικος αποκλεισμός αυτών των περιοχών.

Στις 19 Ιουνίου υπενθυμίσαμε στον νυν υπουργό Ανάπτυξης κο. Τάκη Θεοδωρικάκο ότι ο Δήμος Βόλου και περιοχές του Δήμου όπως η Αγριά, οι Αλυκές, η Αγχίαλος, η Πορταριά αλλά και άλλα δημοτικά διαμερίσματα δεν έχουν επανέλθει στο 100% της λειτουργικότητας τους και έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Υπενθυμίσαμε ότι και άλλες περιοχές που έμειναν εκτός της ενίσχυσης, έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές, όπως η Ζαγορά, το Μούρεσι, το Ανήλιο, στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου. Επίσης, το Δ.Δ. Μηλεών (που περιλαμβάνει πολλές παραλιακές περιοχές), τα Καλά Νερά, ο Λαύκος, η Βυζίτσα, ο Αγ. Γεώργιος Νηλείας, οι Πινακάτες στο δήμο Ν.Πηλίου, καθώς και πολλές άλλες περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλά μέλη μας, που διαμαρτύρονται δικαίως για αυτή την αναίτια απόφαση να μην είναι επιλέξιμες περιοχές για τη δράση, που καλωσορίσαμε όταν υλοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο φυσικά και ευχαριστούμε για τις προσπάθειές του να στηρίξει τις επιχειρήσεις”.

Η Ένωση Ξενοδόχων ζητά “να δοθεί άμεση λύση και να διορθωθεί αυτή η μεγάλη αδικία και διάκριση σε βάρος των επαγγελματιών της Μαγνησίας, θυμίζοντας στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι είναι έως και ανήθικο το να αποκλείονται από αποζημιώσεις, ενώ αποδεδειγμένα έμειναν χωρίς εισόδημα εξαιτίας των πλημμυρών”.