Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου της Χαβάης, μια 24χρονη γυναίκα από το Ιλινόι υπέβαλε μια πλαστή κάρτα εμβολιασμού για τον COVID-19 για να επισκεφθεί τη Χαβάη με ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της: η Moderna γράφτηκε “Maderna”.

Για να αποφύγει τη 10ήμερη καραντίνα της Χαβάης, ανέβασε μια κάρτα εμβολιασμού στο κρατικό πρόγραμμα Safe Travels και έφτασε στη Χονολουλού με πτήση της Southwest Airlines στις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με τα έγγραφα.

«Οι ελεγκτές του αεροδρομίου βρήκαν ύποπτα λάθη… όπως η Moderna γράφτηκε λάθος και ότι το σπίτι της ήταν στο Ιλινόις, αλλά ο εμβολιασμός της έγινε στο Ντέλαγουερ», έγραψε ειδικός πράκτορας του τμήματος έρευνας του γενικού εισαγγελέα της Χαβάης, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αξιωματούχο του Ντέλαγουερ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε έγγραφο εμβολιασμού για τη γυναίκα με το όνομα και την ημερομηνία γέννησής της.

Κατηγορήθηκε για δύο πλημμελήματα για παραβίαση των κανόνων έκτακτης ανάγκης της Χαβάης για τον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID-19. Σύμφωνα με το γραφείο του δημόσιου υπερασπιστή, τέθηκε υπό κράτηση με εγγύηση 2.000 δολαρίων έως ότου ο δικαστής την άφησε ελεύθερη κατά τη συνεδρίαση την Τετάρτη και όρισε νέα ακρόαση σε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, εκτός από την ύποπτη κάρτα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι οι ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρείχε έδειχναν ότι θα έμενε σε ένα Waikiki Holiday Inn αλλά δεν περιλάμβαναν αριθμό κράτησης ή πληροφορίες πτήσης επιστροφής.

Ο βοηθός διευθυντής του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε ότι δεν είχε κάνει κράτηση.