Ο αριθμός των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν στον παγκόσμιο Ταξιδιωτικό και Τουριστικό τομέα παρέμεινε σε παρόμοιο επίπεδο τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την GlobalData ο όγκος των συναλλαγών αυξήθηκε οριακά κατά 0,9% από 109 τον Ιούνιο 2020 σε 110 τον Ιούλιο 2020.

Ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού έχουν πληγεί περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο τομέα από την πανδημία COVID-19 και η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα παρέμεινε ασυνεπής από το ξέσπασμα.

Αν και οριακή, η ανάπτυξη του Ιουλίου σηματοδοτεί τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξησης της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης μετά από τρεις συνεχείς μήνες πτώσης.

Σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του τουρισμού, αρκετές χώρες όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία προσπαθούν να επιδοτήσουν τα έξοδα των ταξιδιωτών.

Αν και ο τομέας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τα οφέλη τέτοιων πρωτοβουλιών, τα πράγματα ενδέχεται να βελτιωθούν τους επόμενους μήνες με περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν.

Οι ανακοινώσεις συμφωνιών χρηματοδότησης και συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ ο αριθμός των ιδιωτικών μετοχών, της προσφοράς μετοχών, της προσφοράς χρέους και των συμφωνιών εταιρικής σχέσης μειώθηκε.

Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης παρέμεινε επίσης ασυνεπής σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές από το ξέσπασμα του COVID-19. Ενώ η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης μειώθηκε σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώθηκε μόνο οριακά και η Κίνα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο.