Ρεκόρ κατέγραψαν οι τουριστικές αφίξεις του φθινοπώρου για την Ουγγαρία. Ειδικότερα, διεθνείς επισκέπτες από 226 χώρες πραγματοποίησαν 1,8 εκατ. διανυκτερεύσεις στη χώρα.

Ο εν λόγω αριθμός είναι 13% υψηλότερος από πέρυσι, με βάση τα στοιχεία του Ουγγρικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τα συνολικά αποτελέσματα για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου ξεπέρασαν ακόμη και τα προ-COVID στοιχεία.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου φέτος σημειώθηκε αύξηση 10% στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Ουγγαρία.

Ο αριθμός των 1,4 εκατ. προσκεκλημένων ξεπέρασε τον αριθμό πριν από την πανδημία κατά 2,4%.

Οι τουρίστες πραγματοποίησαν 3,4 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο, αριθμός που ήταν σχεδόν 6% υψηλότερος από αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Ο μέσος όρος χρησιμοποίησης της χωρητικότητας των ξενοδοχείων, αντανακλούσε την υψηλή περίοδο που βρίσκεται σχεδόν στο 60%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των τουριστών προσέλκυσε την ύπαιθρο. 2,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία εκτός πρωτεύουσας.

Επιπλέον, περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να πάνε διακοπές με αύξηση σχεδόν 15% σε σύγκριση με το 2019.

Ποιες χώρες ενισχύουν τον τουρισμό της Ουγγαρίας

Σε σύγκριση με πέρυσι, τα καταλύματα υποδέχθηκαν 22% περισσότερους ξένους ταξιδιώτες.

Οι ξένοι επισκέπτες προέρχονταν κυρίως από γειτονικές και κοντινές χώρες, αλλά Ισραηλινοί, Ολλανδοί, Βρετανοί και Κινέζοι τουρίστες έμειναν επίσης στην ύπαιθρο.

Οι πέντε κορυφαίες αγορές το Σεπτέμβριο ήταν η Γερμανία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας γνώρισαν σημαντική ανάπτυξη και από τέσσερις κύριες χώρες προέλευσης.

Οι Γερμανοί τουρίστες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20%, οι Τσέχοι κατά 15%, και οι Πολωνοί κατά 26% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, η Κίνα και η Νότια Κορέα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.