Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ γίνεται το πρώτο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο θα απονεμηθεί το βραβείο Level 3+ από το πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων, για το ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα,.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο έχει μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα από 72.000 τόνους το 2006 σε μηδέν φέτος. Επιπλέον, έχει επενδύσει περισσότερα από £ 7,5 εκατ. σε έργα ενεργειακής απόδοσης, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη «καινοτομων» λύσεων φωτισμού, την εγκατάσταση πάνω από 25.000 λαμπτήρων χαμηλής ενέργειας σε όλο το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου από όλους τους αεροδιαδρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο CEO του αεροδρομίου κ. Ken O ‘Toole, δήλωσε χαρακτηριστικά «Στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έχουμε δεσμευτεί να είμαστε ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς αερολιμένες όταν πρόκειται για την περιβαλλοντική διαχείριση». Τέλος συμπλήρωσε ότι ως οργανισμός αναγνωρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια πολύ σημαντική παγκόσμια πρόκληση, με την αεροπορία να δημιουργεί περίπου το 2% των διεθνών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.