Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η British Airways και η Virgin Atlantic στηρίζουν την αγωγή κατά της Βρετανικής κυβέρνησης για τα διεθνή ταξίδια των Manchester Airports Group (MAG) και Ryanair.

Μία κίνηση που αντανακλά την εκτεταμένη δυσαρέσκεια στον ταξιδιωτικό κλάδο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα.

Οι εταιρείες ζητούν διαφάνεια στο χειρισμό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το σύστημα ταξιδιού φωτεινού σηματοδότη.

Οι αερομεταφορείς λένε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ξεκάθαρη για το πώς έχει λάβει τις αποφάσεις σχετικά με τον χαρακτηρισμό των χωρών ως κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες.

Υποστηρίζουν ότι ο τρέχων «αδιαφανής τρόπος» που λαμβάνονται αποφάσεις υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για κράτηση καλοκαιρινών διακοπών. Και καθιστά αδύνατο για αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες να προγραμματίσουν την ανάκαμψη διεθνών ταξιδιών.

Στην αγωγή ως κατηγορούμενοι αναφέρονται ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σπας.
Η MAG υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να εξηγήσει με σαφήνεια πώς λαμβάνει αποφάσεις για την κατηγοριοποίηση χωρών. Καθώς και να δημοσιεύσει τα δεδομένα.

Την διαμάχη πυροδότησε ο υποβιβασμό της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης στις 3 Ιουνίου προκάλεσε χάος τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στη βιομηχανία.