Ως αθλητής ποδηλάτης θα συμμετέχει αύριο στην “30η ποδηλατική Σπαρτακιάδα” ο πρέσβης των ΗΠΑ, στην Ελλάδα Τζέφρει Πάιατ, διανύοντας την διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη.

Ο πρέσβης, είναι λάτρης της χρήσης του ποδηλάτου και του αθλητισμού και συχνά-πυκνά, χρησιμοποιεί το ποδήλατο για την ψυχαγωγία και την άθλησή του.

Στον αγώνα φέτος, θα λάβουν μέρος 387 ποδηλάτες, αριθμός ρεκόρ στις συμμετοχές, ενώ η Τροχαία ανακοίνωσε για άυριο Σάββατο και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 07.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ. με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λ.Ε.Α. (όπου υπάρχει) κατά μήκος της διαδρομής:

Καλλιμάρμαρο (εκκίνηση) – Λ. Όλγας – Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Αγ. Κωνσταντίνου – Πλ. Μεταξουργείου – Αχιλλέως – Λ. Αθηνών Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (έως χ/θ 59.800) , ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.