Πριν από 35 χρόνια, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον βρέθηκε καθηλωμένος για ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο Biju Patnaik του Πουέρτο Ρίκο.
Πήγαινε να συναντήσει την φίλη του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, αλλά η πτήση του ήταν γειωμένη και θα έμενε μακριά της πολλές ώρες.

Όσο ήταν καθηλωμένος μέσα στο αεροπλάνο δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.
Βρήκε άκρη για να νοικιάσει αεροπλάνο, υπολόγισε το κόστος για κάθε άτομο και άρχισε να πουλάει εισιτήρια με 39 δολάρια στους επιβάτες του γειωμένου αεροπλάνου.
Αυτή ήταν η πρώτη πτήση της Virgin Atlantic.

Την ιστορία αποκάλυψε από πρώτο χέρι, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, στους δημοσιογράφους πριν λίγες μέρες στο Λος Αντζελες, γιορτάζοντας τα 35α γενέθλια της εταιρείας και την νέα διαδρομή της Virgin Atlantic Λος Άντζελες – Μάντσεστερ.

Και όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, η συνέχεια ήταν απλή. Κάλεσε την Boeing όταν επέστρεψε στην Αγγλία για να ρωτήσει αν μπορούσε να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αεροπλάνο τύπου 747.

Παρά το γεγονός ότι ήταν αρχικά στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, φαίνεται ότι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ήταν προορισμένος για την αεροπορία.
Η μαμά του, η Εύα, ήταν αεροσυνοδός στη δεκαετία του 1940 και ο θείος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πιστεύει πως ο θετικός αντίκτυπος που μπορεί να έχει μια επιχείρηση στη ζωή ενός ατόμου δεν πρέπει να θεωρείται απλώς φιλοδοξία που βασίζεται μόνο στο οικονομικό κέρδος.