Η εταιρεία ηγέτης στην τεχνολογία σχετικά με τα ταξίδια, Sabre Corporation (NASDAQ: SABR) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της, για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ο πρόεδρος της Sabre και διευθύνων σύμβουλος Sean Menke δήλωσε ότι η εταιρεία πραγματοποίησε μία σταθερή πορεία με περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα. «Το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον υποστήριξε την ανάπτυξη του κλάδου των ταξιδιών και βοήθησε στην πραγματοποίηση κρατήσεων, στην επιβίβαση επιβατών και στις συναλλαγές των ξενοδοχείων της επιχείρησης μας, κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου.» δηλώνει ο Sean Menke

Τα βασικότερα σημεία παγκοσμίως είναι:
->Το πρώτο τρίμηνο τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,5% στα $ 915,4 εκατ., Έναντι 859,5 εκατ. Δολαρίων το προηγούμενο έτος.

->Τα έσοδα των Αερογραμμών και των Ξενοδοχειακών Αλυσίδων αυξήθηκαν κατά 8,2% στα 258,0 εκατ. $ σε σύγκριση με 238,4 εκατ. $ για την ίδια περίοδο το 2016. Αυτό πραγματοποιήθηκε λόγω της  αύξησης των επιβατών κατά 7,1% και την έντονη αύξηση των ξενοδοχειακών συναλλαγών.

->Τα έσοδα από το Δίκτυο Ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 6,1% στα 663,5 εκατομμύρια $, έναντι 625,5 εκατομμυρίων $ για την ίδια περίοδο το 2016, που υποστηρίχθηκαν από ισχυρές κρατήσεις σε όλες τις γνωστές περιοχές του κόσμου.

Περιφερειακά και επιχειρηματικά σημαντικά σημεία:
->Οι παγκόσμιες κρατήσεις για το Δίκτυο Ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 5,8% το πρώτο τρίμηνο, λόγω της ανάπτυξης κατά 9,6% στην Ασία & τον Ειρηνικό, αύξηση κατά 8,6% στις χώρες ΕΜΕΑ και αύξηση κατά 3,2% στη Βόρεια Αμερική. Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 8,4% στη Λατινική Αμερική κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, με την ισχυρότερη ανάπτυξη που σημειώθηκε στην περιοχή από το 2013.

->Οι Hospitality Solutions γνώρισαν αρκετές νίκες, συμπεριλαμβανομένων των νέων πελατών όπως τα ξενοδοχεία Grand Hotels και μια διευρυμένη συμφωνία με την Two Roads Hospitality. Οι επιτυχημένες εφαρμογές του CRS περιελάμβαναν τα Oak Hotels and Resorts and Hospitality International.

-> Το Travel Network υπέγραψε την πρώτη συμφωνία πλήρους περιεχομένου με τα αυτοκίνητα ενοικίασης Hertz και την ανανέωση της Corporate Travel Management (CTM), σε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία στο APAC. Η CTM είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια υπηρεσία που εκμεταλλεύεται μια σειρά προσφορών που υποστηρίζουν τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησής τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του API του Saber Red, καθώς και της ευρείας υιοθέτησης των GetThere, των Sabre Virtual Payments και της Traveler Security και των Αυτοματοποιημένων Ανταλλαγών.

-> Οι Airline Solutions είχαν επίσης αρκετές νέες νίκες, μεταξύ των οποίων δύο SabreSonic κρατήσεις επιβατών – μία στο PAWA Dominicana, ένας φορέας της Καραϊβικής και ένας στο νέο Ευρωπαϊκό Cobalt Air. Οι εταιρείες LATAM Airlines υπέγραψαν επίσης την πλατφόρμα δεδομένων Sabre, Intelligence Exchange, ενώ η Thai Lion και η Malindo Airlines της Μαλαισίας ολοκλήρωσαν την υλοποίηση του Movement Manager.

Ο Menke υπογράμμισε τη σημασία των βασικών προϊόντων, όπως το νέο εργασιακό περιβάλλον «Sabre Red Workspace», για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών των αεροπορικών εταιρειών και των οργανισμών. “Το Sabre Red Workspace είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στην προσφορά του πακέτου διανομής . Οι πελάτες μας θέλουν να υιοθετήσουν μια πιο ολιστική άποψη της διανομής, προχωρώντας μπροστά, με τη δυνατότητα μόχλευσης όλων των καναλιών πωλήσεων για τη βελτιστοποίηση των εσόδων, των δικτύων και των εμπειριών των πελατών τους. Καθώς οι αερομεταφορείς αναζητούν να προσωποποιήσουν και να προσαρμόσουν τις προσφορές τους, πρέπει να συγκεντρώσουν ιδέες από τα άμεσα και έμμεσα κανάλια για να έχουν μια πιο έντονη οπτική γωνία του πελάτη. Ως κορυφαίος πάροχος συστημάτων PSS και τεχνολογίας GDS, έχουμε μια μοναδική θέση για να επιτρέψουμε αυτή τη μετατόπιση και να προσφέρουμε δυνατότητες και ιδέες από όλα τα σημεία πώλησης », δήλωσε.

Ο Menke σημείωσε επίσης τις αυξανόμενες επενδύσεις της Sabre στην τεχνολογική της υποδομή. “Από το 2013 έως το 2016, αυξήσαμε τις συνολικές ετήσιες δαπάνες τεχνολογίας από 762 εκατομμύρια $ σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο $. Αυτή η επένδυση οδήγησε στην καινοτομία και υποστήριξε την εξέλιξη της τεχνολογικής αρχιτεκτονικής και των νέων λύσεων στις πλατφόρμες για να επωφεληθούν από πιο αποτελεσματικές, σταθερές και ασφαλείς λύσεις. Επίσης επαναπροσδιορίζουμε και επανασχεδιάζουμε τα συστήματα αγορών και κρατήσεων μας, ώστε να εξελιχθούν με την αλλαγή επιχειρηματικών μοντέλων γύρω από τις αυξανόμενες τάσεις των αγορών των καταναλωτών και του κλάδου. “