Ο αριθμός των νέων υποψηφίων που αναζητούν θέσεις εργασίας για ταξίδια αυξήθηκε κατά 27% τον περασμένο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο εδώ και πέντε χρόνια.

Το ποσοστό ήταν το υψηλότερο σύνολο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την C&M Travel Recruitment, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Το σύνολο ήταν επίσης 41% υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2019 και μειωμένο κατά λιγότερο από 1% τον Νοέμβριο του 2018.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της C&M Travel Recruitment Barbara Kolosinska δήλωσε: «Η ταξιδιωτική βιομηχανία φωνάζει όλο το χρόνο για ποιοτικούς υποψηφίους, επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτή τη μεγάλη αύξηση των αιτούντων».

Ο Νοέμβριος κατέγραψε αύξηση 23% στον αριθμό των νέων ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας, αλλά το ποσοστό μειώθηκε κατά 24% τον ίδιο μήνα του 2022 και κατά 28% τον Νοέμβριο του 2019.

Ο αριθμός των ταξιδιωτικών θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 7% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, με το ποσοστό να είναι επίσης μειωμένο κατά 56% τόσο τον Νοέμβριο του 2022 όσο και τον Νοέμβριο του 2019.

«Όλη η προσοχή στρέφεται τώρα στην Πρωτοχρονιά, η οποία είναι παραδοσιακά μια εξαιρετικά πολυάσχολη περίοδος για ταξιδιωτικές προσλήψεις, αλλά ο αυξημένος ανταγωνισμός σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι προσφέρουν ελκυστικούς μισθούς και πακέτα –ιδιαίτερα σε χαμηλότερα επίπεδα– προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα. », είπε η Kolosinska.