Η βρετανική τουριστική εμπορική ένωση UKinbound έχει εκδώσει μια έντονη προειδοποίηση ότι η χώρα κινδυνεύει να βλάψει και να παρατείνει την οικονομική ανάκαμψή της, εάν η εισερχόμενη τουριστική βιομηχανία -αξίας σχεδόν 23 δισεκατομμυρίων λιρών στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018- δεν λάβει μακροπρόθεσμη οικονομική υποστήριξη παράλληλα με την ανάκαμψη του εσωτερικού και εξερχόμενου τουρισμού.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς ο σύλλογος κυκλοφορεί τα τελευταία αποτελέσματα του Business Barometer, με μία στις τρεις τουριστικές επιχειρήσεις να δηλώνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν τις συναλλαγές τους επόμενους έξι μήνες, ακόμη και με την ισχύουσα κρατική υποστήριξη.

Ακριβώς πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η επιχείρησή τους θα επιβιώσει από την κρίση.

Το βαρόμετρο, που συντάχθηκε σε συνδυασμό με την έρευνα Qa, εξέτασε επίσης τα μέλη σχετικά με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο του 2020, με το 70% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι οι κρατήσεις / οι αριθμοί επισκεπτών / οι παραγγελίες των πελατών μειώθηκαν (κατά μέσο όρο 55%) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 75% σημείωσε μείωση της απόδοσης, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, κατά μέσο όρο 56%.

Η εμπιστοσύνη για τους επικείμενους 12 μήνες έφτασε επίσης στο χαμηλό όλων των εποχών, με μόλις το 11% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι ήταν σίγουροι για το επόμενο έτος.