Δυναμική αναμένεται η παρουσία της Ελλάδας στo Άμστερνταμ 27 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια  του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει η Tourism Media & Events.

Το event θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό και ιστορικό (107 ετών) 5* deluxe Grand Hotel Amrâth, https://www.amrathamsterdam.com/en/ .

Στόχος του Workshop αποτελεί η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό πολυτελείας στο διεθνή τουριστικό χάρτη, ενισχύοντας παράλληλα και το γαστρονομικό προφίλ της χώρας.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά της Ολλανδίας ακολουθεί τα τελευταία χρόνια συνεχή ανοδική πορεία με έτος ορόσημο το 2019 που έσπασε το φράγμα των 1 εκατ. επισκεπτών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κύριος Χορηγός της είναι ο ΕΟΤ, επίσημος Χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines και Χορηγοί το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στο Workshop συμμετέχουν επίσης, ως τιμώμενη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Καρύστου, ο Δήμος Ρεθύμνου και  ο Δήμος Κω. Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν ακόμη κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία καθώς και εταιρείες που καινοτομούν στον ξενοδοχειακό χώρο.

Υπογραμμίζεται ότι από την Ολλανδία συμμετέχουν 72 τουριστικοί πράκτορες και 14 διακεκριμένα media. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη προγραμματιστεί εκατοντάδες Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων με εκπροσώπους ολλανδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Παράλληλα ,  θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις τόσο από τον ΕΟΤ όσο και από προορισμούς και φορείς της Ελλάδας, ενώ θα ολοκληρωθεί με  raffle draw όπου δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις θα δοθούν στους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες παρέχοντας τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού  το 2022, είναι στη Νέα Υόρκη στις 14-15 Νοεμβρίου και στη Βαρσοβία στις 13 Δεκεμβρίου.