της Εύας Οικονομάκη

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο -virtual λόγω συνθηκών- περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB Berlin) το 2021 θα έχουν 20 ελληνικές start ups, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Πιστός στο όραμά του για ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, ο ΕΟΤ προχωρά σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αλέξανδρος Βασιλικός, και το CapsuleT, και θα φιλοξενήσει στο περίπτερό του στην ITB Berlin 2021, στην ειδική ενότητα «Καινοτομία», 20 ελληνικές start ups, οι οποίες θα δώσουν το «παρών» στην Έκθεση, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού των ανθρώπων του τουρισμού, με virtual παρουσία (booths).

«Για πρώτη φορά η χώρα μας θα αναδείξει σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο την καινοτομία της και τα επιτεύγματα ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού. Και επειδή είναι κι επίκαιρο, άλλοι απλά μιλούν για “συνεργασία” και άλλοι δουλεύουν και την κάνουν πράξη!», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

 

Έμφαση στην ψηφιακή παρουσία

Άλλωστε, η τόνωση της καινοτομίας του ελληνικού τουρισμού και ο μετασχηματισμός του ΕΟΤ σε έναν σύγχρονο ψηφιακό οργανισμό που μπορεί μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών να εξασφαλίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ενισχύσει την εξωστρέφειά του αποτελεί στρατηγικές προτεραιότητες για τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του, μάλιστα, ο Οργανισμός ανανεώνει το προφίλ του και δίνει περαιτέρω έμφαση στη digital παρουσία του, προχωρώντας στη ριζική αναμόρφωση τόσο της ψηφιακής του εικόνας, όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Το νέο περίπτερο

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αναμόρφωση του περιπτέρου με το οποίο ο ΕΟΤ θα συμμετέχει μελλοντικά στις εκθέσεις. Το ελληνικό περίπτερο θα αποκτήσει μια άλλη αισθητική και με την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων θα εμπλουτίσει το ψηφιακό περιεχόμενό του. Το ανανεωμένο περίπτερο του ΕΟΤ θα αντανακλά μια νέα αισθητική αντίληψη και φιλοσοφία, που θα περιστρέφεται γύρω από το «ελληνικό φως».