Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας με την προϋπόθεση να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική στο τομέα ανάπτυξης του, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση στο Μεσολόγγι με θέμα την Ιαματική Ιατρική.

“Ο ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο διεθνώς κατά τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έδωσε την ευκαιρία σε χώρες -εντελώς διαφορετικού προφίλ- να εξελιχθούν σε σημαντικούς ιατρικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της «μεσαίας κυρίως αγοράς» του ιατρικού Τουρισμού, αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας”.

Στην εθνική στρατηγική για να σταθεί η Ελλάδα ανταγωνιστικά  στην παγκόσμια αγορά ιατρικού Τουρισμού, ο κ.Πατούλης τόνισε ότι πρέπει να εστιάσουμε:

  • στην δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού ιατρικού τουρισμού
  • στην καθιέρωση σύγχρονων πρακτικών για τη διασφάλιση ποιότητας, την αδειοδότηση και το πλαίσιο ελέγχων -ιδίως στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη- που να περιλαμβάνει μητρώο ασθενών και διαδικασιών
  • στην αξιποίηση διεθνών δικτύων για την προσέλκυση ασθενών.