Με βάση τις τελευταίες συμβουλές δημόσιας υγείας από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά, η Transport Canada εκδίδει μια ανακοίνωση προς τους αεροπόρους που περιορίζει όλες τις απευθείας εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις επιβατών προς τον Καναδά από το Μαρόκο από τις 29 Αυγούστου 2021 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Καναδάς έχει ορισμένα από τα πιο αυστηρά ταξιδιωτικά και συνοριακά μέτρα στον κόσμο και δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των Καναδών συνεχίζοντας να ακολουθεί μια προσέγγιση βασισμένη στον κίνδυνο και να ανοίξει ξανά τα σύνορά του.

Όπως κάθε άλλο στοιχείο της απάντησης του Καναδά COVID-19, τα συνοριακά μέτρα βασίζονται σε διαθέσιμα δεδομένα, επιστημονικά στοιχεία και παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης τόσο στον Καναδά όσο και διεθνώς. Αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ COVID-19 παρατηρήθηκε σε ταξιδιώτες που έφτασαν στον Καναδά από το Μαρόκο τον τελευταίο μήνα.

Με βάση τις τελευταίες συμβουλές δημόσιας υγείας από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά, το Transport Canad a εκδίδει μια ανακοίνωση προς τους αεροπόρους (NOTAM) που περιορίζει όλες τις απευθείας εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις επιβατών προς τον Καναδά από το Μαρόκο από τις 29 Αυγούστου 2021, στις 00:01 EDT έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Δεν περιλαμβάνονται επιχειρήσεις μόνο για φορτία, ιατρικές μεταφορές ή στρατιωτικές πτήσεις.

Η Transport Canada τροποποιεί επίσης την Ενδιάμεση Διαταγή Τηρώντας Ορισμένες Απαιτήσεις για την Πολιτική Αεροπορία Λόγω του COVID-19, που σχετίζονται με μοριακές δοκιμές COVID-19 πριν από την αναχώρηση τρίτων χωρών, για να συμπεριλάβει ταξιδιώτες στον Καναδά από το Μαρόκο μέσω έμμεσης διαδρομής. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που αναχωρούν από το Μαρόκο στον Καναδά, μέσω έμμεσης διαδρομής, θα πρέπει να λάβουν έγκυρο τεστ προ-αναχώρησης COVID-19 από τρίτη χώρα-εκτός του Μαρόκου-πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους στον Καναδά. Η απαίτηση δοκιμών τρίτων χωρών θα τεθεί επίσης σε ισχύ στις 29 Αυγούστου 2021.