Όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στις εμπορικές αεροπορικές πτήσεις στον Καναδά θα πρέπει σύντομα να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση του Καναδά θα απαιτήσει επίσης από όλους τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν, επικαλούμενοι μια «δυναμική κατάσταση δημόσιας υγείας» λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η νέα πολιτική εμβολιασμού για τα ταξίδια θα ισχύει για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στους ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενους τομείς των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και κρουαζιερόπλοιων. Θα θεσπιστεί «το συντομότερο δυνατό το φθινόπωρο και το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών του Καναδά.

«Οι Καναδοί αξίζουν να αισθάνονται σίγουροι όταν ταξιδεύουν ότι το περιβάλλον γύρω τους είναι ασφαλές», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα. «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στα ταξίδια» για να βοηθήσουμε τη βιομηχανία που έχει μπλοκαριστεί από την πανδημία, πρόσθεσε.

Λεπτομέρειες για τη νέα εντολή εμβολίου εξακολουθούν να επεξεργάζονται, ανέφερε η κυβέρνηση. Εξαιρέσεις από την πολιτική θα απαιτούσαν μέτρα ασφαλείας, όπως δοκιμές και διαλογή.

Η νέα εντολή του Καναδά για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ «ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε η κυβέρνηση.

Η πολιτική υπόσχεται να επηρεάσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια υπαλλήλους-το 8% του εργατικού δυναμικού του Καναδά-οι οποίοι είτε εργάζονται απευθείας για την κυβέρνηση είτε εργάζονται σε βιομηχανίες υπό ομοσπονδιακή ρύθμιση και σε ομοσπονδιακές εταιρείες Crown, οι οποίες είναι ουσιαστικά κρατικές επιχειρήσεις.