Ο Καναδάς θα επαναλάβει υποχρεωτικά τυχαία τεστ Covid-19 σε πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα αεροπορικώς σε τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια Τορόντο, Κάλγκαρι, Βανκούβερ και Μόντρεαλ από σήμερα, 19 Ιουλίου.

Όσοι επιλέγονται για τυχαίες δοκιμές πρέπει να ολοκληρώσουν το τεστ εντός μίας ημέρας από την άφιξή τους, δήλωσε η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως πλήρως εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να κάνουν τεστ την Ημέρα 1 και την Ημέρα 8 της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ άφιξης είναι θετικό, απαιτείται απομόνωση 10 ημερών, ανέφερε η καναδική υπηρεσία υγείας.

Επιπλέον, η PHAC είπε ότι οι επιβάτες που επιλέχθηκαν για τυχαία δοκιμή σε ένα από τα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια που έχουν πτήσεις ανταπόκρισης με άλλες πόλεις του Καναδά δεν θα χρειαστεί να φύγουν από το αεροδρόμιο για δοκιμή πριν από τη μεταφορά τους. Τέτοιοι επιβάτες μπορούν να υποβληθούν σε εξετάσεις σε μια συμμετέχουσα τοποθεσία στον τελικό προορισμό τους ή μέσω ενός εικονικού ραντεβού με αυτοεξέταση.

Η Οτάβα ανέστειλε τις τυχαίες δοκιμές για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες τον περασμένο μήνα, αφού οι αρχές του αεροδρομίου προέτρεψαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, καθώς προκαλούσε μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια.