Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Καναδάς επέκτεινε την απαγόρευση της κρουαζιέρας για ένα ολόκληρο έτος, “ρίχνοντας στα βράχια” τη φετινή σεζόν της Αλάσκας και προκαλώντας στην κυριολεξία “ψυχρολουσία” στην Διεθνή Ένωση Γραμμών Κρουαζιέρας (CLIA), αφού η χώρα θα μείνει δύο χρόνια εκτός.

Επίσης, η κυβέρνηση έβαλε τέλος στα δημοφιλή δρομολόγια της Νέας Αγγλίας και του Καναδά.

Η απόφαση είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τις παράκτιες κοινότητες της Αλάσκας που βασίζονται στην κίνηση από την κρουαζιέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ομάρ Αλγκάμπρα, η παράταση ισχύει έως τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω COVID-19.

“Προσωρινές απαγορεύσεις στα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη αναψυχής είναι απαραίτητες για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους μεταξύ των κοινοτήτων μας, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.
Είναι ότι πιο σωστό και και υπεύθυνο μπορούμε να κάνουμε”.

“Ψυχρολουσία” στην CLIA από την απόφαση

Η απαγόρευση ισχύει για πλοία που μεταφέρουν περισσότερους από 100 ανθρώπους σε καναδικά ύδατα ή σκάφη με περισσότερους από δώδεκα επιβάτες που εισέρχονται στα παράκτια ύδατα της Αρκτικής.

Ο Τσάρλι Μπολ πρόεδρος της CLIA North West & Canada, δηλώνει την έκπληξη του από την απόφαση.

“Δύο χρόνια χωρίς κρουαζιέρες στον Καναδά θα έχουν δυνητικά μη αναστρέψιμες συνέπειες για οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Τσάρλι Μπολ.

Καταλαβαίνουμε και υποστηρίζουμε την κυβέρνηση στην καταπολέμηση του COVID-19 στον Καναδά. Αλλά μας εκπλήσσει η διάρκεια της επέκτασης απαγόρευσης της κρουαζιέρας”.