Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αύξηση της ζήτησης για εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στους εύπορους Βρετανούς, πυροδοτεί ο καύσωνας στη νότια Ευρώπη.

Σύμφωνα με την κ. Rebecca Masri, ιδρύτρια της Little Emperors, οι ακραίες θερμοκρασίες σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Ιταλία και η Ελλάδα τον περασμένο μήνα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των κρατήσεων για τη Νορβηγία και την Κοπεγχάγη.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Virtuoso Travel Week στο Λας Βέγκας.

Η Ευρώπη γνώρισε μερικές από τις πιο καυτές θερμοκρασίες της αυτό το καλοκαίρι, με περιοχές της Ελλάδας, της ανατολικής Ισπανίας, της Σαρδηνίας, της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας να ξεπερνούν τους 45 βαθμούς.

Το γεγονός αυτό δίνει μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στους Σκανδιναβούς να αναδειχθούν σε καλοκαιρινό προορισμό, υπογράμμισε η κ. Masri.

«Η Νορβηγία, η Κοπεγχάγη και τα φιόρδ πήραν ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας κρατήσεων, κάτι που ήταν πραγματικά ενδιαφέρον για εμάς – δεν έχουμε κάνει ποτέ κράτηση σε αυτούς τους προορισμούς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου – οπότε ναι, σίγουρα έχουμε διαπιστώσει αλλαγή λόγω της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε», πρόσθεσε.

Προορισμοί όπως οι Άλπεις –ιστορικά δημοφιλείς για σκι και εορταστικές διακοπές– είχαν επίσης καλή απόδοση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με την κ. Masri.

“Δεν υπάρχει χιόνι πια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, επομένως πραγματοποιούμε όλο και περισσότερες καλοκαιρινές κρατήσεις σε Κουρσεβέλ και Γκσταντ”, επισήμανε.

Ο κ. Jamsheed Pocha, συνιδρυτής του The Pelican, ενός καναδικού κλαμπ μελών που ειδικεύεται στα πολυτελή ταξίδια, τόνισε.

«Στέλνουμε Καναδούς και Αμερικανούς στην Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίες παραδοσιακά δεν ήταν τόσο δημοφιλείς όσο η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζήτηση για αυτούς τους προορισμούς μεταφέρεται πλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Η κ. Sharyn Kitchener, διευθύνουσα σύμβουλος του αυστραλιανού πρακτορείου Mosman Travel, συμφώνησε ότι ο καύσωνας θα μπορούσε να επηρεάσει τα ταξίδια στην Ευρώπη.