Η κορεατική αεροπορική εταιρεία χαμηλού προϋπολογισμού T’way Air πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ Σεούλ και τεσσάρων ευρωπαϊκών πόλεων αργότερα φέτος ως μέρος μιας συμφωνίας για την έγκριση της εξαγοράς της Asiana Airlines από την Korean Air.

Η T’way Air θα αρχίσει σταδιακά να εκτελεί πτήσεις από το αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ προς το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη και τη Φρανκφούρτη από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η Korean Air ανακοίνωσε την αγορά της Asiana ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών το 2020, αλλά η ολοκλήρωση της συμφωνίας επιβραδύνθηκε επειδή έπρεπε να εξασφαλίσει έγκριση από 14 ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο. Η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ.

«Με την εξασφάλιση της έγκρισης της ΕΕ, η Korean Air συνεχίζει να επικεντρώνεται στις συζητήσεις της με την αρχή ανταγωνισμού των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των συνολικών διαδικασιών αναθεώρησης των συγχωνεύσεων το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ενέκρινε την εξαγορά τον Μάρτιο του 2023, όταν η Korean Air συμφώνησε να διαθέσει κουλοχέρηδες για τη Virgin Atlantic για να λειτουργεί μεταξύ Λονδίνου και Σεούλ. Αν και η βρετανική αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα σχέδιά της να ξεκινήσει να λειτουργεί στο δρομολόγιο.