Οι ηγέτες του ταξιδιωτικού κλάδου εκτιμούν ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού ή covid-19, θα μπορούσε να επηρεάσει τον τουρισμό μέχρι το 2021.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Hilton Chris Nassetta, δήλωσε στους επενδυτές ότι “είμαστε μόνο στην αρχή του αντίκτυπου της νόσου που θα επηρεάσει το ταξίδι”.
Όπως επισήμανε θα έχουμε τρεις έως έξι μήνες κλιμάκωσης των επιπτώσεων από το ξέσπασμα και άλλοι τόσοι μήνες θα χρειαστούν για ανάκαμψη.
Μάλιστα εκτιμά ότι “το Hilton θα έχει ζημιά από 25 εκατομμύρια έως 50 εκατομμύρια δολάρια φέτος, λόγω της επιδημίας”.

Μεγάλο μέρος των επιπτώσεων έχει ήδη πλήξει την Ασία

“Ο αριθμός των ακυρώσεων ταξιδιού – όχι μόνο για την Κίνα αλλά για ολόκληρη την ήπειρο της Ασίας – αυξάνεται καθημερινά, δήλωσε στο Bloomberg ο Jack Ezon, ιδρυτής και διαχειριστής του ταξιδιωτικού γραφείου πολυτελείας Embark Beyond.
Οι ταξιδιώτες λένε απλά, “δεν ξέρω αν θέλω να πάω οπουδήποτε τώρα” ή σε πολλές περιπτώσεις “θα πάω ίσως του χρόνου. Ανησυχούν να ταξιδέψουν στο ξέσπασμα”.
Στο Embark Beyond το 75% περίπου των ταξιδιωτών έχουν ακυρώσει τις αναχωρήσεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ακυρώσεις υπήρξαν και στα ταξίδια του μέλιτος στην περιοχή και ενδιαφερόμενοι επέλεξαν εναλλακτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Μαλδίβων, της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας.