Σε ανακούφιση των περιορισμών για εξάπλωση του κορωνοϊού θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση Τραμπ. Ωστόσο, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα αρθεί η απαγόρευση ταξιδιού.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα ακύρωσε τις απαγορεύσεις εισόδου που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που φτάνουν από τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες θα τεθούν σε ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Ωστόσο, η ανακούφιση της απαγόρευσης μπορεί να μην διαρκέσει αρκετά για να εφαρμοστεί.

Eκπρόσωπός του Μάιντεν είπε ότι η νέα διοίκηση, η οποία αναμένεται να αναλάβει αξίωση την Τετάρτη, “δεν προτίθεται να άρει αυτούς τους περιορισμούς” .

Ο Jen Psaki έγραψε στο Twitter: “Στην πραγματικότητα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας γύρω από τα διεθνή ταξίδια προκειμένου να μετριάσουμε περαιτέρω την εξάπλωση του COVID-19”.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπέγραψε μια εντολή που απαιτούσε από όλους σχεδόν τους ταξιδιώτες να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ή απόδειξη ανάκτησης από τον ιό, για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, από τις 26 Ιανουαρίου.