Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα τολμηρό τρόπο μάρκετινγκ υιοθέτησε το Τουριστικό Συμβούλιο της αυστριακής πρωτεύουσας (Vienna Tourist Board).
Η Βιέννη, προβάλλεται στο OnlyFans, τον ιστότοπο μόνο για συνδρομητές γνωστό για πορνογραφία.
Το Vienna Tourist Board αποφάσισε μέσω του ιστότοπου να προσελκύσει τουρίστες προβάλλοντας γυμνά έργα τέχνης. Αλλά όχι τυχαία.

Μουσεία και γκαλερί της Βιέννης «θύματα» λογοκρισίας

Το Τουριστικό Συμβούλιο της Βιέννης δεν άντεχε πλέον τη λογοκρισία των Facebook, Instagram και TikTok για τα γυμνά τέχνης.

Τα προαναφερόμενα κοινωνικά μέσα πολλές φορές έριχναν τις σελίδες μουσείων και γκαλερί της Βιέννης λόγω των γυμνών έργων τέχνης.

Το 2018, η φωτογραφία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με το ειδώλιο της Αφροδίτης του Βίλλεντορφ (Venus of Willendorf) ηλικίας 25.000 ετών. Θεωρήθηκε πορνογραφική από το Facebook και αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα.

Έχοντας πέσει στο παρελθόν «θύματα» λογοκρισίας, το Τουριστικό Συμβούλιο, αποφάσισε να αντιμετωπίσει δραστικά τους γίγαντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και άνοιξε έναν λογαριασμό στο OnlyFans, το μόνο κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει απεικονίσεις γυμνού.

Τώρα τα μουσεία και γκαλερί της πόλης έχουν έναν ειδικό χώρο για την παρουσίαση των έργων τέχνης στο διαδίκτυο, στο Vienna OnlyFans.

Και το βίντεο προώθησης του προορισμού «Vienna strips on OnlyFans», είναι ήδη στον αέρα.

«Τα έργα τέχνης στα μουσεία μας είναι ζωτικής σημασίας και σημαντικά για τον τουρισμό μας, δήλωσε η Έλενα Χάρτλαουερ, εκπρόσωπος του Τουριστικού Συμβουλίου της Βιέννης.

Αυτή η πρωτοβουλία μάρκετινγκ δεν είναι η απόλυτη λύση για την προβληματική σχέση μεταξύ του κόσμου της τέχνης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε προωθήσουμε τουριστικά την τέχνη και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας. Άλλωστε η Βιέννη είναι διάσημη γιατί είναι open minded».

Οι πρώτοι συνδρομητές του 18+ περιεχομένου της Βιέννης στο OnlyFans θα λάβουν είτε μια κάρτα πόλης της Βιέννης είτε ένα εισιτήριο εισόδου για να δουν από κοντά ένα από τα γυμνά έργα τέχνης.

Η πόλη ανανεώνει τις προσπάθειες της για την προώθηση της ως ταξιδιωτικού προορισμού αφού η αυστριακή κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς στα σύνορα για διεθνείς τουρίστες.

Οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 78,4% το 2020 σε σύγκριση με το 2019, με μερικούς μήνες να μην καταγράφονται σχεδόν καθόλου επισκέπτες.

Δείτε το βίντεο Vienna strips on OnlyFans