Ο νέος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Καθηγητής Dr. Numan Kurtulmuş ανακοίνωσε το στρατηγικό του όραμα, πώς να αυξήσει τον τουρισμό  καθώς και τους τουριστικούς στόχους της χώρας όσον αφορά τον αριθμό των αφίξεων και τη συμβολή τους στην οικονομία.

Καθώς ο τουρισμός της Τουρκίας αρχίζει να ανακάμπτει το 2017, ο κ. Kurtulmuş έχει θέσει ως στόχο 50 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες στην Τουρκία μέχρι το 2023. Ενώ ο στόχος αυτός αναμένεται να έχει οικονομικές επιπτώσεις 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο κ. Kurtulmuş δήλωσε ότι το πιο πολύτιμο αποτέλεσμα της αύξησης του τουρισμού αποτελεί τη βάση για μια ισχυρότερη παγκόσμια κοινότητα μέσω της καλύτερης ανταλλαγής ιδεών και αξιών μεταξύ των πολιτισμών.

“Λίγες χώρες έχουν μια ευρεία ποικιλία τουριστικών και πολιτιστικών αξιοθέατων όπως η Τουρκία, μεταξύ άλλων – και ίσως το πιο σημαντικό – είναι η εικονική και φυσική θέση ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης που αγκαλιάζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο κ. Kurtulmuş. “Θεωρούμε ότι αυτή η δύναμη είναι ζωτικής σημασίας για το όραμά μας να φέρνουμε μαζί τις κοινότητες και θα επενδύσουμε σημαντικά σε εταιρικές σχέσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να διασφαλίσουμε ότι αναπτύσσονται αυτά τα τουριστικά προϊόντα για να διαφοροποιήσουμε τις αγορές μας και το κοινό μας.” Η Τουρκία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τους στόχους της για τη φετινή χρονιά, με τον τουρισμό στη χώρα να ανέρχεται σε 14,05% κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2017, και 36,53% κατά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016.

Τα τελευταία 3 χρόνια το Υπουργείο έχει δει τις δυνατότητες των κοινωνικών και ψηφιακών καναλιών μέσων και έχει ασχοληθεί με εκστρατείες κοινωνικού και ψηφιακού μάρκετινγκ μέσων όπως το Google, το Facebook, το Twitter και πιο πρόσφατα το Lonely Planet και το Matador Network σε συνεργατικές εκστρατείες μέσω του www.hometurkey.com. Η Τουρκία είναι πλέον ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με μόλις 6 εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως.

“Η Τουρκία είναι ένας από τους πιο ποικίλους προορισμούς στον κόσμο, με πλούτο της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της γαστρονομίας και της γεωγραφίας από τη Μεσόγειο μέχρι τον Εύξεινο Πόντο, σε συνδυασμό με την τέχνη και τον πολιτισμό που καλύπτει τις ηλικίες, αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης καινοτομίας” Δήλωσε ο κ. Kurtulmuş.

“Καλώ τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν την ομορφιά της χώρας μας, είτε πρόκειται για τη νέα περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Αφροδισιάδα είτε για την μαγευτική της Τυρκαζική ακτή. Με τόσες ποικίλες ιδιαιτερότητες, σε συνδυασμό με την ιστορία της φιλοξενίας της Τουρκίας από χιλιετίες πολιτισμών που καθιστούν τη χώρα το σπίτι τους, έχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε την παγκόσμια κοινότητα μας μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας ».