Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο έχουν αναγνωριστεί για τις μοναδικές συνεισφορές τους στον αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκκίνησης UNWTO SDGs.

Ο διαγωνισμός, που υποστηρίχθηκε από το δίκτυο καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών, προσέλκυσε περίπου 10.000 αρχικές προτάσεις. Από αυτά, η κριτική επιτροπή επέλεξε 25 νικητές από 18 χώρες, επισημαίνοντας το φάσμα των τουριστικών ταλέντων σε κάθε παγκόσμια περιοχή και την ευρεία ικανότητά του να συνεισφέρει στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs).

Οι φιναλίστ που συμμετείχαν στη σύντομη λίστα κρίθηκαν σύμφωνα με κριτήρια που περιλάμβαναν τη δυνατότητα των νεοσύστατων επιχειρήσεων να συμβάλουν σε έναν συγκεκριμένο στόχο, την ικανότητά τους να κλιμακωθούν και την ωριμότητα τόσο του προϊόντος όσο και της ομάδας πίσω από αυτό.

Οι 25 νεοσύστατες νεοσύστατες εταιρείες , που επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ηγέτες από ολόκληρο τον τουριστικό τομέα, προσφέρουν ξεχωριστές λύσεις για την προώθηση των SDGs.

Η Αμερική πρωτοστάτησε στην υποβολή προτάσεων νίκης, με εννέα από τους νικητές του διαγωνισμού να προέρχονται από την περιοχή. Η Ευρώπη παρείχε οκτώ νικητές, την Ασία και τον Ειρηνικό έξι, και την Αφρική και τη Μέση Ανατολή ένας νικητής.