lykavytos

Ποιο είναι το πιο φωτογραφημένο σημείο της Ελλάδας;

Μα φυσικά ο λόφος του Λυκαβηττού, το ψηλότερο σημείο της Αθήνας που αποτελεί αγαπημένο προορισμό τουριστών και ερωτευμένων. Ο Παρθενώνας, ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια μνημεία όλων των εποχών, έρχεται έκτος σε αριθμό φωτογραφιών στην πρωτεύουσα σύμφωνα με στοιχεία του Sightsmap, ενός διαδραστικού χάρτη που παρουσιάζει τις περισσότερο φωτογραφημένες περιοχές του πλανήτη.

Το Sightsmap ,το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 από τον Εσθονό καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τανέλ Τάμετ -,επιτρέπει στους χρήστες να βρουν στον χάρτη τα 1.000 πιο φωτογραφημένα σημεία σε οποιαδήποτε περιοχή. Το σάιτ αντλεί υλικό από το Panoramio, μια πλατφόρμα που περιέχει 100 εκατ. φωτογραφίες τοπίων και μνημείων οι οποίες φέρουν «γεωγραφικές ετικέτες» (geotagging) και προβάλλονται στον διαδραστικό χάρτη με τη βοήθεια των υπηρεσιών Google Maps και Google Earth. Η δημιουργία του Sightsmap βασίζεται σε μια απλή διαπίστωση: οι περισσότεροι άνθρωποι απαθανατίζουν με τον φωτογραφικό φακό τα μέρη που επισκέπτονται.

Η Αθήνα είναι πολυφωτογραφημένη. Για την ακρίβεια, είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πόλη της Ελλάδας και η 35η στον κόσμο. Δεύτερη σε φωτογραφικά κλικ έρχεται η Σαντορίνη (46η παγκοσμίως), ακολουθούμενη από τα Χανιά, την Κέρκυρα και τη Μύκονο. Στην πρωτεύουσα τα περισσότερα φλας έχουν ανάψει στον Λυκαβηττό. Δεύτερη έρχεται η Πλατεία Συντάγματος και έπονται το Παναθηναϊκό Στάδιο, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός και ο πεζόδρομος της Κοραή.

Στη Θεσσαλονίκη τα φωτογραφικά σκήπτρα κατέχει η πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τρίτη σε κλικ έρχεται η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) και ακολουθούν η Πλατεία Αριστοτέλους και τα κάστρα στην Άνω Πόλη.

Οι πιο πολλές φωτογραφίες στον κόσμο έχουν τραβηχτεί στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τη Ρώμη, με πιο φωτογραφισμένο σημείο την εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη, στην τέταρτη το Παρίσι και στην πέμπτη η Κωνσταντινούπολη .

Τα πιο φωτογραφημένα σημεία της Αθήνας είναι λοιπόν :

1. Λυκαβηττός
2. Πλατεία Συντάγματος
3. Παναθηναϊκό Στάδιο
4. Ναός Ολυμπίου Διός
5. Πεζόδρομος Κοραή
6. Παρθενώνας
7. Λόφος Αρείου Πάγου
8. Πύλη του Αδριανού
9. Μουσείο Μπενάκη
10. Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία