Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να αμυνθεί κατά του Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο Πρόεδρος της Λιβερίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Τζορτζ Γουεά.

Στην προσπάθειά του να πείσει τους Λιβεριανούς να τηρούν κάποιους απλούς κανόνες, έτσι ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί στη χώρα τους, ο Τζορτζ Γουεά ηχογράφησε ένα τραγούδι δικής του έμπνευσης με τον τίτλο «Ας μείνουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό», εξηγώντας πώς μεταδίδεται ο ιός και καλώντας τους Λιβεριανούς να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από αξιωματούχους και ειδικούς της υγειονομικής περίθαλψης για να νικήσουν την ασθένεια.

Οι στίχοι του τραγουδιού

«Θα μπορούσε να είναι η μαμά σας, θα μπορούσε να είναι ο μπαμπάς σας, ο αδερφός σας και οι αδερφές σας. Ας μείνουμε μαζί για να πολεμήσουμε αυτήν την βρώμικη ασθένεια. Ποιο είδος του κόσμου ζούμε με αβεβαιότητα, δεν υπάρχει τίποτα για ασφάλεια αλλά όλα είναι δυνατά», λέει ο Τζορτζ Γουεά στο τραγούδι.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει διάφορα μέτρα σε δύο περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης δημόσιων συγκεντρώσεων. το σχολείο και τα σπίτια του κλεισίματος της λατρείας καθώς και η αναστολή πτήσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19.