Cracked brick wall painted with a Ukrainian flag on the left and a Russian flag on the right.

Η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επηρεάσει τα ταξίδια πέραν της περιοχής, αλλά οι ισσοροπίες είναι “λεπτές”.

Πράκτορες και φορείς του τουριστικού κλάδου, αναφέρουν  ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επηρεάσει τα ταξίδια εκτός της περιοχής αυτή την εβδομάδα, παρά το εκτεταμένο σοκ από την εισβολή της Ρωσίας.

Ωστόσο,  προειδοποίησαν για μια αναπόφευκτη επίδραση στη ζήτηση.

Ο πρόεδρος του Miles Morgan Travel, Miles Morgan, επισήμανε μια άμεση νευρική αντίδραση μετά την εισβολή της Ρωσίας την περασμένη Πέμπτη λέγοντας: “Οι πωλήσεις υποχώρησαν και στη συνέχεια αυξήθηκαν και πάλι το Σάββατο. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη και κάνουν απολογισμό. Αλλά ο Φεβρουάριος ήταν ο καλύτερος στην ιστορία μας”.

Η διευθύντρια της Tivoli Travel, Jo Richards, ανέφερε ότι έπρεπε να καθησυχάσει τους πελάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια για την ανατολική Ευρώπη: “Ένα ζευγάρι που πήγαινε στην Πράγα ρώτησε αν είχε αλλάξει κάτι. Ένα άλλο ήταν διστακτικό. Λέμε στους πελάτες ότι οι διακοπές δεν θα πραγματοποιηθούν αν δεν είναι ασφαλείς”σημειώνει.

Ο ιδιοκτήτης του Deben Travel, Lee Hunt, παρατήρησε κάποια “νευρικότητα” στους πελάτες : “Είχαμε μια κυρία που ήθελε να πάει στην Κύπρο και ανησυχούσε. Μια άλλη ανησυχούσε για ένα city break στη Βαρσοβία, και είχαμε έναν πελάτη που ακύρωσε μια κρουαζιέρα στη Σκανδιναβία και τη Ρωσία τον Μάιο”.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, ωστόσο, ο διευθυντής της Polka Dot Travel, Μαρκ Τζόνσον, δήλωσε ότι η αγορά παραμένει “ζωηρή”.

Η Kelly Cookes, διευθύντρια αναψυχής της Advantage Travel Partnership, συμφώνησε λέγοντας: “Είναι πολύ νωρίς για να παρατηρήσουμε μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις. Ανάλογα με τον προορισμό, οι πελάτες ζητούν ευελιξία”.