tourism today_sbcΤις δράσεις προβολής της Ελλάδας το 2014 στις ξένες αγορές παρουσιάζει στην εκπομπή Tourism Today ο γ. γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. Ταυτόχρονα ο κ. Λειβαδάς αναπτύσσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, σημειώνει ότι εντός των προσεχών μηνών ανοίγει το γραφείο στην Κωσταντινούπολη προσθέτοντας ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2013.

Αντίστοιχη άποψη έχει και η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Ελευθέριος Βενιζέλος Ιωάννα Παπαδοπούλου η οποία έκανε λόγο για διπλασιασμό των πτήσεων της Transavia προς την Αθήνα το τρέχον έτος, επισημαίνει την επιστροφή της Singapore Airlines από την προσεχή άνοιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τη χωρητικότητα των αεροσκαφών τους και τις συχνότητες των πτήσεων τους. Επίσης αναφέρει ότι η συνολική αύξηση των ξένων επισκεπτών στην πρωτεύουσα το 2013 άγγιξε το 2,7% το 2013 προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος σημειώθηκε το φθινόπωρο. 

 Η κα Παπαδοπούλου αναφέρει ότι σήμερα πετάνε 12 Low Cost Carriers στο αεροδρόμιο των Αθηνών . 

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης αναλύει στο Tourism Today τις δράσεις του δήμου για την προσέλκυση τουριστών επισημαίνοντας τις υψηλού επιπέδου δυνατότητες για διακοπές στην Κηφισιά, όπου κάποιος μπορεί να συνδυάσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού και Shopping. Ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στα έργα υποδομής του δήμου και τις πολιτιστικές δράσεις του 2014

Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάστηκε διεθνής έρευνα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της m-hospitality Σταύρο Χαμπάκη όπου διαπιστώνεται ότι το 82,6% των τουριστών χρησιμοποιούν τα smartphones ή τα Tablets τους για τουριστικές πληροφορίες, θεωρώντας σε ποσοστό 88% ότι τα smartphones και τα Tablets είναι πιο χρήσιμα από μια φωτογραφική μηχανή ή ένα GPS. Σύμφωνα με τον κ. Χαμπάκη στην Ελλάδα πλέον το 40% των επισκέψεων σε site ξενοδοχείων γίνεται μέσω smartphones & tablets.

Το Tourism Today με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη προβάλλεται από το SBC κάθε Τετάρτη στις 22:15 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.