Ο κρίσιμος και ενεργός ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

«Πολύτιμους αρωγούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας» χαρακτήρισε τα Επιμελητήρια ο κ. Παπαθανάσης και τόνισε «ειδικά με το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχουμε εδραιώσει μια διαρκή και στενή συνεργασία υψηλού επιπέδου για την υλοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην περιοχή της Μεγαλόπολης».

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκευάς Κατσικερός, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Τρουπή και το σύνολο του Δ.Σ. αναφέρθηκε στα δύο κυρίαρχα πάγια αιτήματα του Επιμελητηρίου, την επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού – συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία. Ενημέρωσε επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι άμεσα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης για 1000 ωφελούμενους σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ότι έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Επιμελητηρίου για την εκπόνηση σχεδίου στήριξης και αναδιάρθρωσης της επιχειρηματικότητας του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου στα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τα οποία το Επιμελητήριο Αρκαδίας πραγματοποίησε πληθώρα ενημερωτικών δράσεων και παράλληλα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όρων συμμετοχής σε αυτά.

Επανέλαβε δε το αίτημα για την προκήρυξη νέου κύκλου αντίστοιχων προγραμμάτων με πιο ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις, ειδικά της Μεγαλόπολης.

Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ από την πλευρά του εξήρε τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε σχέση με τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη συμμετοχή του στο εμβληματικό έργο της Μεγαλόπολης, τον Κόμβο Βιοικονομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μετάβαση Α.Ε. κα Δέσποινα Γκαράνη, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσσης και Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αρκαδία Α.Ε. κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος και το στέλεχος της ΕΥΔΑΜ κ. Λάμπρος Λιακόπουλος. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τερζής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ και του Τμήματος Μεταποίησης κ. Νικόλαος Τότσης, ο Αν. Πρόεδρος Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Σύριος και τα μέλη, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο κ. Θεόδωρος Ντεγιάννης και ο κ. Δημήτριος Πετρόπουλος.