Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο διάσημος πρώην ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea FC, φέρεται να κοιτάζει μια σημαντική επένδυση στις μαρίνες της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το Forbes , ο Αμπράμοβιτς έχει καθαρή περιουσία 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον τον 11ο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία.

Ο Αμπράμοβιτς, γνωστός για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, κάνει συχνά διακοπές στην Τουρκία με τα πολυτελή γιοτ του . Κάθε επίσκεψη πυροδοτεί εικασίες για πιθανές επενδύσεις στη χώρα. Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο Αμπράμοβιτς έχει αγοράσει στο παρελθόν ακίνητη περιουσία στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου ενός οικοπέδου 60 στρεμμάτων, ενός παραθαλάσσιου αρχοντικού και κατοικιών στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσφατα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο Αμπράμοβιτς ενδιαφέρεται να αποκτήσει μαρίνα στην Κωνσταντινούπολη. Οι εν λόγω μαρίνες είναι η Setur Marina ιδιοκτησίας Koç Holding, Pendik Marintürk ιδιοκτησίας Yıldız Holding και Ataköy Marina ιδιοκτησίας Dati Holding. Πηγές στο Para Magazine αναφέρουν ότι ο Αμπράμοβιτς επιθυμεί να αγοράσει και τις τρεις μαρίνες.

Ενώ δεν είναι σαφές εάν οι μαρίνες που ανήκουν στην Koç και η Dati Holdings είναι προς πώληση, η Yıldız Holding έχει εκφράσει την πρόθεσή της να πουλήσει την Pendik Marintürk. Εάν ο Αμπράμοβιτς αποκτήσει το Marintürk, σχεδιάζει να μετατρέψει την εμπορική περιοχή της μαρίνας σε ένα γκουρμέ κέντρο, προσελκύοντας γνωστά brands.

Μένει να φανεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Αμπράμοβιτς. Το αν θα καταφέρει να αγοράσει και τις τρεις μαρίνες είναι μια εξέλιξη που θα παρακολουθείται στενά.

Η πιθανή επένδυση του Αμπράμοβιτς στον τομέα της μαρίνας της Κωνσταντινούπολης υπογραμμίζει το συνεχές ενδιαφέρον του για επέκταση του χαρτοφυλακίου πολυτελείας του και τη σημαντική επιρροή του στην παγκόσμια αγορά.