Πραγματοποιήθηκε, για τρίτη φορά στην Ελλάδα, η λαμπρή τελετή «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ernst & Young Ελλάδος στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κορυφαίοι παράγοντες του επιχειρηματικού, θεσμικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου, παραβρέθηκαν για να στηρίξουν και να τιμήσουν το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα και όραμα.

Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2011 αναδείχθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita A.E.,ο οποίος θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2012 στο Monte Carlo.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης επίσης βραβεύτηκαν και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

•    Η Λιλή Περγαντά, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Power Health Hellas ΑΕΒΕ, έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας».

•    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Chipita A.E., έλαβε επίσης το βραβείο «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

•    Ο Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΚΡΙ ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος, έλαβε το βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

•    Ο Δημήτρης Κοίλιαρης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, SABO ΕΛΛΑΣ Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας».

Ο Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, σημείωσε: «Βιώνουμε μια περίοδο έντονου επαναπροσδιορισμού των σχέσεων ανάμεσα σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ανάμεσα στους παγκόσμιους οργανισμούς και τα εθνικά κράτη. Στην Ernst & Young, είμαστε πεπεισμένοι, ότι το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας έγκειται στο: Να νικήσουμε την αβεβαιότητα, να μετατρέψουμε την απειλή σε ευκαιρία, το φόβο σε αποφασιστικότητα, την αδράνεια σε δημιουργία, την απαισιοδοξία σε καινοτομία, και εν τέλει την απαξίωση του χθες στο όραμα του αύριο. Το οφείλουμε αυτό στην πατρίδα μας αλλά κυρίως στις μελλοντικές γενιές».