Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, (UNWTO) Τάλεμπ Ριφάι είπε ότι ο τουρισμός σημείωσε μεγέθυνση κατά 30% τους πρώτους 10 μήνες του έτους στην Τουρκία.

Ο κ. Ριφάι στο γραφείο των ΗΕ στη Γενεύη έκανε δηλώσεις σχετικά με τον τουρισμό στην Τουρκία όπου ανέφερε ότι ο τομέας του τουρισμού είναι ευαίσθητος και επηρεάζεται από κάθε εξέλιξη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο τομέας επίσης μπορεί να νικήσει κάθε δυσκολία που μπορεί να εμφανιστεί.

Από την άλλη ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για το καλό παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού έδειξε την Τουρκία όπου ο τουρισμός μπορεί να ξεπεράσει εύκολα κάθε δυσκολία.

Ο κ. Ριφάι προσέλκυσε την προσοχή στο ότι ο τομέας του τουρισμού στην Τουρκία τα τελευταία 40 χρόνια σημείωσε μεγάλη εξέλιξη και απόκτησε δύναμη. Ο ίδιος είπε ότι ακόμα και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016 και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν καταστροφή στον τομέα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο σχετικός τομέας κατάφερε να πετύχει τους στόχους του.

Ο Τάλεμπ Ριφάι σχετικά με το 2017 είπε ότι ήταν η απίστευτή και επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό στην Τουρκία όπου ο τομέας σημείωσε ανάπτυξη κατά 30%.

Ο ίδιος είπε ότι ο τουρισμός στην Τουρκία από τις αρχές του Ιανουαρίου μέχρι τον Οκτωβρίου σημείωσε την σχετική μεγέθυνση και η Τουρκία θα φτάσει στο επίπεδο πριν από τρία χρόνια.

Ο Ριφάι είπε ότι στα μέσα του 2018 θα φτάσει στο επιτυχημένο επίπεδο του 2014.

Ενώ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς στη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας είχε πει ότι σύμφωνα με τα δεδομένα στα τέλη του Οκτωβρίου ο αριθμός των τουριστών στην Τουρκία ήταν 29,1 εκατομμύρια και ο στόχος της Τουρκίας για το 2023 είναι 50 εκατομμύρια τουρίστες και έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.