Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, “τουιτάρει” και εμμέσως πλην σαφώς καλεί τους Αμερικανούς τουρίστες για διακοπές στην Ελλάδα.

Με αφορμή την κατάταξη της χώρας μας, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Η Ελλάδα είναι στο καλύτερο επίπεδο του Συμβουλευτικού Ταξιδιωτικού Προγράμματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Προσδοκώ να δω περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα φέτος».

Το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ξεκίνησε σήμερα, κατατάσσει την Ελλάδα στο επίπεδο ένα, στην κατηγορία των χωρών με τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Το πρόγραμμα, αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις και σκοπό έχει να παρέχει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιλαμβάνει τις ακόλουθες βαθμίδες:

Επίπεδο 1 Κανονικές προφυλάξεις: Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο συμβουλευτικής για τον κίνδυνο για την ασφάλεια.

Επίπεδο 2Αύξηση προσοχής: Να γνωρίζετε τους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια.

Επίπεδο 3Αναθεώρηση του ταξιδιού: Αποφύγετε τα ταξίδια λόγω σοβαρού κινδύνου για την ασφάλεια.

Επίπεδο 4Μην ταξιδεύετε: Το υψηλότερο επίπεδο συμβουλευτικών υπηρεσιών λόγω μεγαλύτερης πιθανότητας κινδύνων που απειλούν τη ζωή. Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να έχει πολύ περιορισμένη ικανότητα να παρέχει βοήθεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στη χώρα ή να φύγουν μόλις είναι ασφαλές να το κάνουν.