Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τουρισμός και η αναψυχή ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από το UK Recovery Tracker της Lloyds Bank.

Ο τουριστικός τομέας ενισχύθηκε από τη χαλάρωση των διεθνών ταξιδιωτικών κανόνων. Καθώς και την αύξηση των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βαθμολογία μέτρησης στη μηνιαία ανάλυση της τράπεζας, ήταν 70. Η ένδειξη πάνω από 50 σηματοδοτεί αύξηση. Η ένδειξη κάτω από 50 υποδηλώνει συρρίκνωση.

Ο τουρισμός και η αναψυχή ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου στο Tracker για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Οι τομείς περιλαμβάνουν παμπ, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Εν τω μεταξύ, ο τομέας των μεταφορών (+56,4%) επωφελήθηκε από την αύξηση των ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού.

Ο αριθμός των τομέων του Ηνωμένου Βασιλείου που ανέφεραν αύξηση της παραγωγής έφτασε σε υψηλό τριών μηνών τον Οκτώβριο, καθώς οι επιχειρήσεις δέχθηκαν έντονη πίεση για αύξηση των τιμών, αποκάλυψε η μελέτη.

Και οι 14 τομείς που παρακολουθούνται από το Tracker αύξησαν τις τιμές τους τον Οκτώβριο, με 11 κλάδους να αυξάνουν τις τιμές που χρέωναν στους πελάτες σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι τον Σεπτέμβριο.

Δώδεκα από τους 14 τομείς ανέφεραν αύξηση της παραγωγής τον Οκτώβριο, από δέκα τον Σεπτέμβριο και τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιούλιο.