Θετικά είναι τα νούμερα για τον τουρισμό της Σενεγάλης καθώς το 2016 οι τοπικές αρχές κατέγραψαν 1,6 εκατομμύρια τουρίστες σε σύγκριση με τους 984 χιλ. επισκέπτες το 2015.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία Jumia Travel, μία πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων, η αύξηση στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής στήριξης του τομέα, καθώς και των τοπικών εταιρειών ταξιδίων. Η ελεύθερη είσοδος χωρίς βίζα, η οποία εισήχθη πέρυσι, βοήθησε την ενίσχυση του τουρισμού στη Σενεγάλη σημαντικά.

Επιπλέον τα ξενοδοχεία τριών αστέρων είναι τα πιο περιζήτητα από τους τουρίστες (42%), ενώ ακολουθούν τα δύο αστέρων ξενοδοχεία (31%), ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων (16%), και τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων (6%). Όσον αφορά στα ξενοδοχεία με ένα αστέρι, αυτά αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% της συνολικής ζήτησης.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που αναφέρεται στην έκθεση, είναι η ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, η οποία, ενώ είναι ακόμη σε χαμηλό επίπεδο, αυξάνεται λόγω της ανάπτυξης της μεσαίας τάξης, καθώς και λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών από άλλες ηπειρωτικές χώρες.

Από την άποψη της διανομής, οι διεθνείς επισκέπτες αντιπροσωπεύουν το 54% του συνόλου των τουριστών και κυρίως επιλέγουν προορισμούς αναψυχής ή επαγγελματικούς προορισμούς. Το 63,8% του συνόλου των τουριστικών εσόδων προκύπτουν από τους διεθνείς τουρίστες, ενώ ο τοπικός τουρισμός δημιουργεί το 32,6%.