Δύο εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες τόνωσαν το 2016 την εσθονική τουριστική βιομηχανία. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ήρθαν από τη Φινλανδία, τη Ρωσία και τη Λετονία, σύμφωνα με το Κέντρο Εσθονική Τουριστικής Ανάπτυξης.

Περίπου οι μισοί από τους ξένους επισκέπτες (46%) έφτασαν στην Εσθονία από τη Φινλανδία. Ποσοστό 10% ήταν Ρώσοι και 7% Λετονοί. Σε σύγκριση με το 2015, το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις χώρες αυτές προς τα εσθονικά αξιοθέατα τουρισμού αυξήθηκε σημαντικά.

Ο αριθμός των τουριστών από τη Φινλανδία αυξήθηκε κατά 5%, ενώ από τη Ρωσία κατά 8%. Ωστόσο, η πιο σημαντική αύξηση σημειώθηκε μεταξύ των τουριστών της Λετονίας με ποσοστό 11%, ενώ η εισροή επισκεπτών από τη Λετονία βρίσκεται σε άνοδο για έξι συναπτά έτη.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στη χώρα αυξάνεται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει η υπηρεσία. Σε γενικές γραμμές, οι Ρώσοι προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία στο Ταλίν ή στην Ανατολική Εσθονία, κατά κανόνα, για μια νύχτα. Το 2015, οι Ρώσοι διέμειναν για 394 νύχτες σε ξενοδοχεία, ενώ πέρυσι, ο αριθμός ανήλθε σε 413.000 διανυκτερεύσεις.