Βασική συμβολή στην εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ασίας κατά την τελευταία δεκαετία έχει η ταχύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών εισερχόμενων τουριστών, τόσο σε μεγάλους προορισμούς όσο και σε λιγότερο γνωστούς.

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Mastercard σχετικά με τις στρατηγικές επενδύσεις στην τουριστική ανάπτυξη.

“Ο εισερχόμενος τουρισμός στηρίζει την ανάπτυξη για τις χώρες με χαμηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, με εισόδημα και δημιουργία απασχόλησης, τονίζει ο Rupert Naylor, ανώτερος αντιπρόεδρος της Mastercard Advisors στην Ασία-Ειρηνικός.
Οι χώρες που έχουν ευκαιρίες να επωφεληθούν από τις ταξιδιωτικές δαπάνες ξένων τουριστών για την ενίσχυση της αύξησης του ΑΕΠ είναι Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη και Ινδονησία”.

Αναδυόμενοι προορισμοί

Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στη Νοτιοανατολική Ασία παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι τα τελευταία 10 χρόνια, με τη Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ – τρία παγκοσμίως γνωστά ταξιδιωτικά αξιοθέατα – και βρίσκονται στον κατάλογο με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις.
Στην επόμενη 10ετία σύμφωνα με την έκθεση αύξηση στις διεθνής αφίξεις θα έχουν και οι πόλεις Μπάντεν, Γιανγκόν, Λομπόκ.

Οι πόλεις αυτές φαίνεται να κερδίζουν τουρίστες από πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως το Μπαλί στην Ινδονησία, την Μανίλα στις Φιλιππίνες και την Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

Αύξηση στα επαγγελματικά ταξίδια

Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξάνονται ραγδαία σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και έχουν ξεπεράσει τη συνολική ταξιδιωτική αγορά στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της Mastercard.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας που προσελκύουν τους περισσότερους επιχειρηματίες κατέγραψαν διψήφια αύξηση των εταιρικών δαπανών. Αναμέσα τους βρίσκονται σε τρεις θέσεις -από τις 10- οι πόλεις του Βιετνάμ, Ντα Νανγκ, Ανόι και Χο Τσι Μιν.

Ένα άλλο βασικό τουριστικό τμήμα για την περιοχή είναι οι φοιτητές. Ενώ η Σιγκαπούρη παραμένει ο εκπαιδευτικός κόμβος της περιοχής, πρόσφατα το Βιετνάμ μπαίνει δυναμικά στον τομέα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.