Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία μπορεί να επιταχύνει την ανάκαμψη των ταξιδιών και να γίνει πιο ανθεκτική υιοθετώντας τεχνολογικές λύσεις, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Pacific Asia Travel Association (PATA) και τη Vynn Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η έκθεση, The Hard Reboot: Technology Powers Mobility, προσφέρει οξυδερκή ανάλυση σχετικά με τις επιπτώσεις των κρίσεων υγείας στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί και να ενισχυθεί ο κλάδος με τεχνολογικό μετασχηματισμό, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε κυβερνήσεις και εταιρείες σχετικά με τον τρόπο επιτάχυνση των ψηφιακών πληροφοριών του κλάδου.

«Για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθούν νέες στρατηγικές και λύσεις για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των ταξιδιωτών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της PATA, Liz Ortiguera.

«Σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί αναγνωρίζουν τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας για την πρόσβαση σε ισχυρά, διαφανή και αξιόπιστα δεδομένα για καλύτερο συντονισμό. Επίσης, καθώς οι προορισμοί ανοίγουν ξανά και τα διεθνή ταξίδια επαναλαμβάνονται, μια σειρά από νέα ερωτήματα αναδύονται σχετικά με το πώς να χτιστεί η βιωσιμότητα στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους».

Ο νέος κορωνοϊός έχει αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητά μας επηρεάζοντας τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τη δυναμική της εργασίας και την ψηφιακή χρήση. Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία δεν έχει μείνει απρόσβλητη από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πράγματι, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού εισήχθησαν σε πολλές χώρες, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη μείωση των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο από τις αρχές του 2020 και μετά.

Η συνεισφορά της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από έτος σε έτος το 2020, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω αδράνειας με τα επιβληθέντα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ άλλες επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές κατέγραψαν μόνο περιορισμένη δραστηριότητα.

Η κρίση έχει αποκρυσταλλώσει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εταιρείες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων, των περιηγήσεων και δραστηριοτήτων και των χερσαίων μεταφορών, έχουν δεσμευτεί στην υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας και την αύξηση της βιωσιμότητας των εργασιών τους. Η ψηφιακή υιοθέτηση δεν είναι πλέον ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό, αλλά ένα ουσιαστικό στοιχείο του ταξιδιού.

Σε αυτήν την έκθεση, η PATA και η Vynn Capital διερευνούν τις επιπτώσεις των προηγούμενων πανδημιών, εξετάζουν πιθανές απώλειες μελλοντικών πανδημιών λόγω της έλλειψης συντονισμένης τεχνολογικής προσέγγισης και, το πιο σημαντικό, επισημαίνουν αξιόλογες τεχνολογικές λύσεις για την ανάκαμψη του ταξιδιού, προτείνουν το πλαίσιο του απρόσκοπτου ταξιδιού ενεργοποιείται από την τεχνολογία και παρέχει προσαρμοσμένο δείκτη ταξιδιού τουρισμού (TTCI) ως σημείο αναφοράς για τη δημιουργία ανταγωνιστικού ταξιδιωτικού περιβάλλοντος για να καταστεί δυνατή η κινητικότητα.

Ο Victor Chua, Ιδρυτής και Διευθύνων Συνεργάτης της Vynn Capital, δήλωσε: «Οι αποφάσεις που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι μόνο σχετικές τώρα αλλά και πιο επείγουσες. Καθώς αναλογιζόμαστε τις πρόσφατες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, αναγνωρίζουμε τη σημασία της επιτάχυνσης των τεχνολογικών μετασχηματισμών στον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού μαζί με την κρατική υποστήριξη για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος με δυνατότητα τεχνολογίας για τη διασφάλιση βιώσιμης ανάκαμψης των ταξιδιών .»