Ο Όμιλος Emirates δημοσίευσε την Ετήσια Έκθεση 2021-22, η οποία δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη στις επιχειρήσεις του. Το dnata επιστρέφει στην κερδοφορία και σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις εσόδων τόσο στην Emirates όσο και στη dnata καθώς ο Όμιλος ανοικοδόμησε τις αεροπορικές μεταφορές και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα ταξίδια, οι οποίες προηγουμένως είχαν περικοπεί ή περιοριστεί από την πανδημία COVID-19.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, ο Όμιλος Emirates παρουσίασε ζημία 3,8 δισεκατομμυρίων AED (1,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε σύγκριση με ζημία 22,1 δισεκατομμυρίων AED (6,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για το περασμένο έτος. Τα έσοδα του Ομίλου ήταν 66,2 δισεκατομμύρια AED (18,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σημειώνοντας αύξηση 86% σε σχέση με τα περυσινά αποτελέσματα. Το ταμειακό υπόλοιπο του Ομίλου ήταν 25,8 δισεκατομμύρια AED (7,0 δισεκατομμύρια $), αυξημένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης στους βασικούς κλάδους και τις αγορές του, που προκλήθηκε από τη χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline and Group , δήλωσε: « Τη χρονιά του, επικεντρωθήκαμε στην αποκατάσταση των δραστηριοτήτων μας γρήγορα και με ασφάλεια, όπου οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία χαλάρωσαν στις αγορές μας. Η ανάκαμψη των επιχειρήσεων επιταχύνθηκε ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η ισχυρή ζήτηση των πελατών οδήγησε σε τεράστια βελτίωση στις οικονομικές μας επιδόσεις σε σύγκριση με τις άνευ προηγουμένου ζημίες μας του περασμένου έτους και δημιουργήσαμε το ισχυρό ταμειακό μας υπόλοιπο.

«Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων και των πελατών μας παρέμειναν βασική προτεραιότητα καθώς ο κόσμος περνούσε το δεύτερο πλήρες έτος της πανδημίας. Σε όλη την Emirates και τη dnata, ανταποκριθήκαμε στις δυναμικές συνθήκες της αγοράς με ευελιξία και εισαγάγαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

«Το 2021-22 ήταν επίσης μια σημαντική χρονιά καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιόρτασαν την 50η επέτειό τους και φιλοξένησαν τον κόσμο στην Expo 2020 Dubai, η οποία προκάλεσε αυξημένη παγκόσμια δέσμευση και επισκέψεις στα ΗΑΕ. Ο Όμιλος Emirates ήταν περήφανος που έπαιξε τον ρόλο μας στη συμβολή μας στην επιτυχία της Έκθεσης και στις επετειακές εκδηλώσεις των ΗΑΕ. ”

Το 2021-22, η Emirates έλαβε περαιτέρω εισφορά κεφαλαίου ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων AED (954 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από τον τελικό μέτοχο της, την κυβέρνηση του Ντουμπάι, και ο Όμιλος αξιοποίησε διάφορα προγράμματα στήριξης του κλάδου και επωφελήθηκε συνολικής ελάφρυνσης σχεδόν 0,8 δισεκατομμυρίων AED το 2021-22.

Καθώς η Emirates και η dnata ενίσχυσαν τις δραστηριότητές τους, οι υπάλληλοι που προηγουμένως απολύονταν ή είχαν απολυθεί ανακλήθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν νέες προσπάθειες προσλήψεων για την αναπλήρωση της δεξαμενής ταλέντων του Ομίλου και την ενίσχυση των μελλοντικών του δυνατοτήτων. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό εργατικό δυναμικό του Ομίλου αυξήθηκε κατά 13% σε 85.219 εργαζόμενους, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 160 διαφορετικές εθνικότητες.

Το 2021-2022, ο Όμιλος επένδυσε συλλογικά 7,9 δισεκατομμύρια AED (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε νέα αεροσκάφη και εγκαταστάσεις και στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να τοποθετήσει την επιχείρηση για ανάκαμψη και μελλοντική ανάπτυξη. Συνέχισε επίσης να προχωρά την περιβαλλοντική στρατηγική της που επικεντρώθηκε στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στην υπεύθυνη κατανάλωση πόρων και στη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων. Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Όμιλος υποστήριξε κοινοτικές, ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες στις διάφορες αγορές του, καθώς και θερμοκοιτίδες καινοτομίας και άλλα προγράμματα που τροφοδοτούν μελλοντικές λύσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Ο Σεΐχης Αχμέντ είπε : « Για τον Όμιλο της Emirates, το 2021-22 αφορούσε σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη, μετά από τη δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του Ομίλου μας. Δεν πρόκειται μόνο για την αποκατάσταση της ικανότητάς μας, αλλά και για την αύξηση των μελλοντικών μας δυνατοτήτων καθώς ανακατασκευάζουμε. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε καλύτερα και πιο δυνατά, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες εμπειρίες στους πελάτες μας και να προσφέρουμε περισσότερη υποστήριξη στις κοινότητες που εξυπηρετούμε.

«Αναμένουμε ότι ο Όμιλος θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2022-23 και εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, παρακολουθώντας στενά τους αντίθετους ανέμους όπως οι υψηλές τιμές των καυσίμων, ο πληθωρισμός, οι νέες παραλλαγές του COVID-19 και η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα.

«Οι σταθερές επενδύσεις μας σε υποδομές, τεχνολογία, ανθρώπους και συνεργασίες θα συνεχίσουν να μας δίνουν τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα να παρέχουμε κορυφαία στον κλάδο προϊόντα και αξία στους πελάτες μας. Καθώς το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν με τη στρατηγική τους για τα επόμενα 50 χρόνια και μετά, ο Όμιλος Emirates βρίσκεται σε καλή θέση για να παίξει τον ρόλο μας στη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη, στη διευκόλυνση της παγκόσμιας δέσμευσης και στη θετική επίδραση στους ανθρώπους και τις κοινότητες. ”

Απόδοση της Emirates

Η συνολική χωρητικότητα επιβατών και φορτίου της Emirates αυξήθηκε κατά 47% στα 36,4 δισεκατομμύρια ATKM το 2021-22, καθώς η αεροπορική εταιρεία συνέχισε να αποκαθιστά τις υπηρεσίες επιβατών σε όλο το δίκτυό της, σύμφωνα με την άρση των περιορισμών πτήσεων και ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία.

Από 120 προορισμούς στην αρχή του οικονομικού έτους, σε αυξημένες δραστηριότητες και αύξηση της χωρητικότητας σε περισσότερους από 140 προορισμούς έως τις 31 Μαρτίου 2022, η Emirates μπόρεσε να ανταποκριθεί δυναμικά για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση των πελατών όποτε προέκυπταν ευκαιρίες, χάρη στην ανθεκτικότητα των ανθρώπων και του επιχειρηματικού της μοντέλου . Τον Ιούλιο, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε ένα νέο δρομολόγιο προς το Μαϊάμι, ανεβάζοντας τις συνολικές πύλες επιβατών στις ΗΠΑ σε 12.

Για να εξυπηρετήσει την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης ταξιδιών, η Emirates ανέπτυξε το ναυαρχίδα της αεροσκάφη A380 σε ακόμη περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια του έτους, φέρνοντας το δίκτυό της A380 σε 29 προορισμούς από τις 31 Μαρτίου 2022.

Βοηθώντας τους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερους προορισμούς, το 2021-2022, η Emirates ενίσχυσε τις στρατηγικές της συνεργασίες με την Qantas και τη flydubai και επέκτεινε τις συνεργασίες της μεταξύ των γραμμών και του κοινού κωδικού σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία, συμπεριλαμβανομένων των: Aeromar, airBaltic, Airlink, Azul, Cemair , Garuda Indonesia, Gulf Air, Maldivian, South African Airways και TAP Air Portugal. Η Emirates υπέγραψε επίσης συμφωνίες και ξεκίνησε πρωτοβουλίες με τουριστικούς εταίρους σε διάφορους προορισμούς για την υποστήριξη των ταξιδιών και της τουριστικής ανάκαμψης.

Η Emirates παρέλαβε τα τελευταία πέντε νέα αεροσκάφη της A380 κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, όλα εξοπλισμένα με τους πιο πρόσφατους εσωτερικούς χώρους καμπίνας, συμπεριλαμβανομένων των Premium Economy καθισμάτων. Κατάργησε επίσης σταδιακά 2 παλαιότερα αεροσκάφη που αποτελούνταν από 1 Boeing 777-300ER και 1 φορτηγό, αφήνοντας τον συνολικό αριθμό του στόλου του σε 262 στα τέλη Μαρτίου. Η μέση ηλικία του στόλου της Emirates παραμένει στα νεανικά 8,2 έτη.

Το βιβλίο παραγγελιών 197 αεροσκαφών της Emirates παραμένει αμετάβλητο αυτή τη στιγμή. Η αεροπορική εταιρεία είναι σταθερά προσηλωμένη στη μακροχρόνια στρατηγική της για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού στόλου, γεγονός που υπογραμμίζει την υπόσχεσή της με το εμπορικό σήμα «Fly Better», καθώς τα νέα αεροσκάφη είναι καλύτερα για το περιβάλλον, καλύτερα για τις πτήσεις και καλύτερα για τους πελάτες.

Με σημαντικά βελτιωμένη ανάπτυξη χωρητικότητας στις περισσότερες αγορές, τα συνολικά έσοδα της Emirates για το οικονομικό έτος αυξήθηκαν κατά 91% σε 59,2 δισεκατομμύρια AED (16,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις φέτος επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία της αεροπορικής εταιρείας κατά 348 εκατομμύρια AED (95 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Το συνολικό λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρήση. Το κόστος ιδιοκτησίας (απόσβεση και απόσβεση) και το κόστος των καυσίμων ήταν τα δύο μεγαλύτερα στοιχεία κόστους για την αεροπορική εταιρεία το 2021-2022, ακολουθούμενα από το κόστος των εργαζομένων. Τα καύσιμα αντιπροσώπευαν το 23% του λειτουργικού κόστους έναντι 14% το 2020-21. Ο λογαριασμός καυσίμων της αεροπορικής εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε σε 13,9 δισεκατομμύρια AED (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω της υψηλότερης αύξησης κατά 66% σύμφωνα με την επέκταση της χωρητικότητας και της υψηλότερης μέσης τιμής καυσίμου που αυξήθηκε κατά 75%.

Με την άρση των περιορισμών πτήσεων και ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία παγκοσμίως, η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα και ανέφερε ζημία 3,9 δισεκατομμυρίων AED (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) μετά την περσινή απώλεια 20,3 δισεκατομμυρίων AED (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). και περιθώριο ζημιών 6,6%, σημαντικά βελτιωμένο σε σύγκριση με 65,6% πέρυσι.

Η Emirates μετέφερε 19,6 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση κατά 199%) το 2021-22, με χωρητικότητα θέσεων αυξημένη κατά 150%. Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει συντελεστή θέσεων επιβατών 58,6%, σε σύγκριση με τον συντελεστή θέσεων επιβατών πέρυσι 44,3%. και μείωση 10% της απόδοσης επιβατών στα 35,1 λίτρα (9,6 σεντς ΗΠΑ) ανά Χιλιόμετρο επιβατών εσόδων (RPKM), λόγω της αλλαγής στο μείγμα δρομολογίων, τους ναύλους και το νόμισμα. Ο συντελεστής φορτίου καθισμάτων και τα αποτελέσματα απόδοσης δεν μπορούν να συγκριθούν με την απόδοση του προηγούμενου έτους λόγω της συνεχιζόμενης ασυνήθιστης πανδημίας.

Η Emirates συνέχισε να επενδύει στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για να προσφέρει ακόμα καλύτερες εμπειρίες στους πελάτες. Φέτος, ανακοίνωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα μετασκευής για να εξοπλίσει 120 από τα αεροσκάφη της 777 και A380 με τα νέα καθίσματα Premium Economy και τους πιο πρόσφατους εσωτερικούς χώρους καμπίνας.

Επίσης, επιτάχυνε τις ψηφιακές πρωτοβουλίες για να παρέχει στους πελάτες πιο ομαλά και ασφαλέστερα ταξίδια, από τη γρήγορη και ασφαλή επαλήθευση ταξιδιωτικών εγγράφων COVID-19, έως περισσότερα βιομετρικά και ανέπαφα σημεία επαφής στο κέντρο του Ντουμπάι.

Η Emirates συνέχισε να ηγείται του κλάδου με πρωτοβουλίες που παρέχουν διασφάλιση των πελατών καθώς μειώθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και περισσότεροι άνθρωποι έκαναν ταξιδιωτικά σχέδια. Επέκτεινε τις γενναιόδωρες εξαιρέσεις εκ νέου κράτησης και τη δωρεάν ιατρική κάλυψη COVID-19 για όλους τους πελάτες. και εισήγαγε νέους τρόπους για τα μέλη του Emirates Skywards να κερδίζουν Μίλια, ενώ παρατείνουν τη λήξη των μιλίων και την κατάσταση της βαθμίδας.

Σε αυτό το 2ο έτος πανδημίας, η Emirates SkyCargo σημείωσε για άλλη μια φορά εκπληκτικές επιδόσεις και συνέβαλε στο 40% των συνολικών εσόδων της αεροπορικής εταιρείας από τις μεταφορές μέσω της ικανότητάς της να ανταποκρίνεται γρήγορα στα μεταβαλλόμενα πρότυπα ζήτησης σε μια στρεβλή παγκόσμια αγορά.

Η Emirates SkyCargo διατήρησε το προβάδισμά της στον παγκόσμιο κλάδο αεροπορικών μεταφορών εστιάζοντας τους πελάτες της, φέρνοντας καινοτόμες λύσεις στην αγορά και αξιοποιώντας τις δυνατότητες του στόλου και του δικτύου της.

Ανοικοδομώντας το δίκτυο και τη χωρητικότητά του, το τμήμα εμπορευμάτων ανέπτυξε έξυπνα τον στόλο φορτηγών και τη χωρητικότητά του για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών. Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, είχε αποκαταστήσει τις υπηρεσίες σε πάνω από το 90% του δικτύου της πριν από την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η Emirates SkyCargo συνέχισε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη εμβολίων COVID-19 και άλλων ιατρικών προμηθειών σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο και διατηρώντας ανοιχτούς τους εμπορικούς δρόμους για προμήθειες τροφίμων, ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλα βασικά αγαθά. Τον Ιούνιο του 2021, επένδυσε για την κλιμάκωση της υποδομής της φαρμακευτικής αλυσίδας ψύξης στο Ντουμπάι και μέχρι τον Μάρτιο του 2022, η Emirates SkyCargo είχε μεταφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για τον COVID-19.

Στο Dubai Airshow 2021, η Emirates ανακοίνωσε μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την απόκτηση 2 νέων φορτηγών Boeing 777 και τη μετατροπή 4 υπαρχόντων αεροσκαφών 777-300ER σε φορτηγά.

Με σταθερή και ισχυρή ζήτηση αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το τμήμα εμπορευμάτων της Emirates ανέφερε νέα έσοδα ρεκόρ ύψους 21,7 δισεκατομμυρίων AED (5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), αύξηση 27% σε σχέση με πέρυσι.

Η απόδοση φορτίου ανά τονοχιλιόμετρο φορτίου (FTKM) μειώθηκε κατά 3% καθώς επιστράφηκε περισσότερη χωρητικότητα φορτίου στην παγκόσμια αγορά, αλλά γενικά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με την αγορά της πανδημίας λόγω της σταθερής και ισχυρής ζήτησης.

Η μεταφερόμενη χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 14% φτάνοντας τους 2,1 εκατ. τόνους, λόγω της αύξησης της διαθέσιμης χωρητικότητας κοιλίας για ολόκληρο το έτος με την αποκατάσταση περισσότερων υπηρεσιών επιβατών. Στα τέλη του 2021-2022, ο συνολικός στόλος εμπορευματικών αεροσκαφών SkyCargo της Emirates ανερχόταν σε 10 Boeing 777F.

Το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της Emirates διπλασίασε τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι στα 602 εκατομμύρια AED (164 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) καθώς άνοιξε ξανά περισσότερες εγκαταστάσεις για να εξυπηρετήσει την άνοδο της τουριστικής κίνησης και τη σταδιακή ανάκαμψη της βιομηχανίας συναντήσεων και συνεδρίων.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η Emirates αναδιάρθωσε με επιτυχία και επέκτεινε διάφορες μισθώσεις αεροσκαφών. Η υποστήριξη από εκμισθωτές αεροσκαφών και χρηματοδοτικούς εταίρους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αντανακλά την εμπιστοσύνη της οικονομικής κοινότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο της Emirates και τις μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

Εκτός από τη χρηματοδότηση ύψους 9,7 δισεκατομμυρίων AED (2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) που συγκεντρώθηκε για αεροσκάφη και γενικούς εταιρικούς σκοπούς το 2021-22, η Emirates έχει ήδη λάβει δεσμευμένες προσφορές για τη χρηματοδότηση δύο παραδόσεων αεροσκαφών που λήγουν το 2022-23.

Η Emirates έκλεισε το οικονομικό έτος με σταθερά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 20,9 δισεκατομμυρίων AED (5,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), 38% υψηλότερα σε σύγκριση με τις 31 Μαρτίου 2021.

απόδοση dnata

Η ανάκαμψη από την πανδημία έγινε αισθητή σε όλες τις επιχειρήσεις dnata και το 2021-2022 το dnata επέστρεψε στην κερδοφορία με κέρδος 110 εκατομμυρίων AED (30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Με την αυξανόμενη δραστηριότητα πτήσεων και ταξιδιών σε όλο τον κόσμο, τα συνολικά έσοδα της dnata αυξήθηκαν κατά 54% στα 8,6 δισεκατομμύρια AED (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Οι διεθνείς δραστηριότητες της dnata αντιπροσωπεύουν το 62% των εσόδων της.

Η dnata συνέχισε να θέτει τα θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη με επενδύσεις το 2021-22 να ανέρχονται σε 370 εκατομμύρια AED (101 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια του έτους, η dnata επένδυσε σημαντικά στις δυνατότητες διακίνησης φορτίου. Επέκτεινε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. άνοιξε ένα υπερσύγχρονο κέντρο φορτίου στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. και ανακοίνωσε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο φορτίου που θα κατασκευαστεί στο «dnata Cargo City» στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. Εισήγαγε επίσης ένα προηγμένο σύστημα «OneCargo» το οποίο ψηφιοποιεί και αυτοματοποιεί τις επιχειρηματικές και επιχειρησιακές λειτουργίες στις εμπορευματικές της επιχειρήσεις στο Ιράκ, με σχέδια για την ανάπτυξη του συστήματος σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο εμπορευμάτων της.

Το 2021-2022, το λειτουργικό κόστος της dnata αυξήθηκε κατά 14% σε 8,4 δισεκατομμύρια AED (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με τις διευρυμένες δραστηριότητές της στα τμήματα Λειτουργίας Αεροδρομίων, Εστίασης και Ταξιδίων σε όλο τον κόσμο.

Το ταμειακό υπόλοιπο της dnata βελτιώθηκε κατά 208 εκατομμύρια AED σε 4,9 δισεκατομμύρια AED (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Τα καθαρά μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν σε χρηματοδοτικές δραστηριότητες, κυρίως πληρωμές για δάνεια και μισθώσεις, ανήλθαν σε 745 εκατομμύρια AED (203 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενώ η επιχείρηση χρησιμοποίησε καθαρά μετρητά 246 εκατομμύρια AED (67 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε βασικές επενδυτικές δραστηριότητες. Η επιχείρηση είδε μια θετική λειτουργική ταμειακή ροή ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων AED (332 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2021-2022, αντικατοπτρίζοντας τις σημαντικές βελτιώσεις στα έσοδα.

Τα έσοδα από τις Λειτουργίες Αεροδρομίου της dnata, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης εδάφους και φορτίου, αυξήθηκαν σε 5,7 δισεκατομμύρια AED (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ο αριθμός των στροφών αεροσκαφών που χειρίστηκε η dnata παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 82% σε 527.501, το φορτίο που διακινήθηκε αυξήθηκε κατά 10% σε 3,0 εκατομμύρια τόνους, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση της δραστηριότητας πτήσεων σε όλο τον κόσμο καθώς οι πελάτες της dnata ξεκίνησαν εκ νέου τις δραστηριότητές τους οπουδήποτε οι περιορισμοί της αγοράς στις πτήσεις και τα ταξίδια καταργήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια του 2021-2022, η dnata επέκτεινε το παγκόσμιο αποτύπωμά της στις λειτουργίες του αεροδρομίου στην Αφρική. Υπέγραψε συμφωνία παραχώρησης με την Κυβέρνηση της Ζανζιβάρης, όπου η dnata θα επιβλέπει τις λειτουργίες του νεόκτιστου διεθνούς τερματικού σταθμού του νησιού με τους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της Emirates Leisure Retail (ELR) που θα συνεργαστεί με την MMI ως κύριος παραχωρησιούχος για όλα τα τρόφιμα και τα ποτά. αφορολόγητα και εμπορικά σημεία στον τερματικό σταθμό.

Η marhaba, η μάρκα φιλοξενίας αεροδρομίων της dnata, σηματοδότησε την 30η χρονιά λειτουργίας της με την έναρξη των υπηρεσιών συνάντησης και χαιρετισμού σε τέσσερα από τα μεγάλα αεροδρόμια της Αυστραλίας, ένα νέο σαλόνι στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και μια επανασχεδιασμένη εμπειρία στο εμβληματικό σαλόνι της στο Ντουμπάι. Διεθνές.

Η επιχείρηση Catering της dnata αντιπροσώπευε 1,7 δισεκατομμύρια AED (455 εκατομμύρια δολάρια) των εσόδων της dnata, αυξημένα κατά 60%. Η επιχείρηση τροφοδοσίας εν πτήσει ανέβασε 39,9 εκατομμύρια γεύματα σε πελάτες αεροπορικών εταιρειών, υπερδιπλάσιο από τον αριθμό των γευμάτων από πέρυσι, καθώς οι αεροπορικές της εταιρείες σε όλο τον κόσμο αποκατέστησαν τις πτητικές λειτουργίες τους.

Σημαντικές νίκες πελατών κατά τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνουν το BA CityFlyer, το οποίο οδήγησε στην έναρξη των δραστηριοτήτων της dnata Catering στο αεροδρόμιο City του Λονδίνου. και το παγκόσμιο συμβόλαιο λιανικής πώλησης εν πτήσει για την easyJet, όπου η ομάδα εμπειρογνωμόνων λιανικής της dnata θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί εξατομικευμένα προγράμματα λιανικής και λύσεις επί του αεροπλάνου για την αεροπορική εταιρεία.

Είδε επίσης σημαντική δραστηριότητα στην Αυστραλία. Καθώς η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της σε διεθνείς ταξιδιώτες, η dnata συνεργάστηκε στενά με πελάτες αεροπορικών εταιρειών για να υποστηρίξει την επανέναρξη των πτητικών λειτουργιών τους. Η dnata Catering συνέχισε επίσης να αναπτύσσει τη λιανική της επιχείρηση τροφίμων με έτοιμα γεύματα που αναπτύχθηκαν από την Snapfresh Australia που κυκλοφόρησαν στα καταστήματα Aldi και Costco σε όλη τη χώρα.

Τα έσοδα από το τμήμα Ταξιδιωτικών Υπηρεσιών της dnata αυξήθηκαν σημαντικά κατά 434% στα 694 εκατομμύρια AED (189 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η αναφερόμενη συνολική αξία συναλλαγής (TTV) των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που πωλήθηκαν αυξήθηκε κατά 912% στα 2,3 δισεκατομμύρια AED (632 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), μια δραματική αντιστροφή από πέρυσι. Αυτές οι αυξήσεις αντικατοπτρίζουν την ασυνήθιστη κατάσταση του περασμένου έτους, όπου η επιχείρηση είδε υψηλά επίπεδα ακυρώσεων κρατήσεων που σχετίζονται με τον COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η dnata παρουσίασε πολλά νέα προϊόντα και υπηρεσίες στα ΗΑΕ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην αγορά, τα ανοιχτά σύνορα του Ντουμπάι για διεθνή ταξίδια, τη φιλοξενία της πόλης της Expo 2020 καθώς και άλλα σημαντικά συνέδρια και αθλητικές εκδηλώσεις.

Για τους εταιρικούς πελάτες ταξιδιών της, η dnata συνεργάστηκε με την ExpensePoint για να προσφέρει μια προηγμένη λύση αναφοράς εξόδων. ανανέωσε μια συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο για την ανάκτηση ΦΠΑ που θα προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες εξοικονόμησης για αξιώσεις ταξιδιών. και εφάρμοσε λύσεις υβριδικών συναντήσεων και εκδηλώσεων για να παρέχει στους πελάτες μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη φιλοξενία εταιρικών δεσμεύσεων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επωνυμία Travel Republic της dnata εισήγαγε έναν νέο «Ασφαλή καταπιστευματικό λογαριασμό» για πελάτες πακέτων διακοπών που εγγυάται άμεσες επιστροφές χρημάτων για πελάτες που πρέπει να ακυρώσουν το πακέτο διακοπών τους με πτήση, καθώς τα χρήματα διατηρούνται ασφαλή σε ξεχωριστό λογαριασμό.

Η dnata λάνσαρε επίσης το εμπορικό σήμα Gold Medal στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας φέτος, προσφέροντας το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ταξιδιωτικών προϊόντων της σε ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες.