Ο Όμιλος Lufthansa επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου του.

Νέα αεροσκάφη υψηλής απόδοσης και οικονομίας καυσίμου αντικαθιστούν παλαιότερους τύπους σε κοντινές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Deutsche Lufthansa AG αποφάσισε να αγοράσει δέκα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων: πέντε Airbus A350-900s και πέντε Boeing B787-9.

Το εποπτικό συμβούλιο ενέκρινε την αγορά σήμερα. Αυτά τα αεροσκάφη θα λειτουργούν από την Lufthansa Airline και θα ενισχύσουν την premium προσφορά 5 αστέρων της βασικής μάρκας του Ομίλου.

Στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος ανανέωσης του στόλου, συνολικά 175 νέα αεροσκάφη θα παραδοθούν στις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αυτήν τη δεκαετία.

Ο Carsten Spohr , Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε:

” Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έναν πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και χαμηλότερο αριθμό εκπομπών στόλου Lufthansa Group.

Ταυτόχρονα, προχωράμε με τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας μεγάλων αποστάσεων ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι είχε προγραμματιστεί πριν από την πανδημία.

Τα νέα αεροσκάφη είναι τα πιο μοντέρνα του είδους τους. Θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τον παγκόσμιο ηγετικό μας ρόλο, μεταξύ άλλων, με πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και έναν υπερσύγχρονο στόλο – ειδικά επειδή έχουμε ευθύνη έναντι του περιβάλλοντος”.