Ο Όμιλος Lufthansa αύξησε σημαντικά τα έσοδά του το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και δημιούργησε λειτουργικά κέρδη.

Σε προκαταρκτική και ανέλεγκτη βάση, ο Όμιλος υπερδιπλασίασε τα έσοδά του σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ανήλθε σε περίπου 8,5 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο (προηγούμενο έτος: 3,2 δισ. ευρώ). Το Προσαρμοσμένο EBIT του Ομίλου ήταν μεταξύ 350 και 400 εκατ. ευρώ (προηγούμενο έτος: -827 εκατ. ευρώ).

Ο Όμιλος επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση στη Lufthansa Cargo. Η Lufthansa Technik πέτυχε παρόμοιο υψηλό αποτέλεσμα με το πρώτο τρίμηνο. Το αποτέλεσμα των Επιβατηγών Αερογραμμών βελτιώθηκε κυρίως λόγω της έντονης αύξησης των αποδόσεων και της σημαντικής αύξησης των φορτίων.

Οι συντελεστές φορτίου καθισμάτων ήταν ιδιαίτερα υψηλοί στις premium κατηγορίες. Παρά το θετικό αποτέλεσμα στην SWISS, ωστόσο, το προσαρμοσμένο EBIT του τμήματος των Επιβατικών Αερογραμμών παρέμεινε αρνητικό.

Ο Όμιλος Lufthansa πέτυχε σημαντικά θετικές Προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω των λειτουργικών κερδών και της επίμονης ισχυρής ζήτησης για κρατήσεις. Σε προκαταρκτική και μη ελεγμένη βάση, οι Προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε περίπου 2 δισ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 382 εκατ. ευρώ). Ο καθαρός δανεισμός αναμένεται να μειωθεί κατά παρόμοιο ποσό το δεύτερο τρίμηνο (31 Μαρτίου 2022: 8,3 δισ. ευρώ).

Ο Όμιλος θα παρουσιάσει τα τελικά τριμηνιαία του αποτελέσματα στις 4 Αυγούστου 2022