Ο Όμιλος Lufthansa θα έχει απολύσει 29.000 υπαλλήλους έως το τέλος του έτους, μειώνοντας το συνολικό προσωπικό σε 109.000. Τον επόμενο χρόνο, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα μειώσει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας στη χώρα καταγωγής της καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αγωνίζεται με την πανδημία COVID-19.

Η Bild am Sonntag – επικαλούμενη ανώνυμες πηγές εταιρειών – είπε ότι η Lufthansa θα απαλλάσσει επίσης 20.000 θέσεις εργασίας εκτός Γερμανίας. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Lufthansa έχει ήδη κάψει 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρατική διάσωση 9 δισεκατομμυρίων που εξασφάλισε νωρίτερα.

Η εταιρεία και οι θυγατρικές της, Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines, έχουν ήδη μειώσει τα δρομολόγια πτήσεων, τον αριθμό των αεροσκαφών στο στόλο και το προσωπικό τους φέτος, καθώς αναμένουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία πριν από το 2025.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Lufthansa ολοκλήρωσε την πώληση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της θυγατρικής εταιρείας τροφοδοσίας LSG στην GateGroup, η οποία απασχολεί 7.500 άτομα.