Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Όμιλος Lufthansa θα αντικαταστήσει εκφράσεις όπως «κυρίες και κύριοι» κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων επί του αεροσκάφους υπέρ του χαιρετισμού ουδέτερου φύλου.

Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS και τη θυγατρική χαμηλού κόστους Eurowings.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος χαιρετισμός θα αντικαταστήσει το «κυρίες και κύριοι». Πολλοί αερομεταφορείς που έχουν εισαγάγει παρόμοιες πολιτικές έχουν υιοθετήσει την έκφραση «αγαπητοί πελάτες».

Ήδη η SWISS έχει υιοθετήσει στην γλώσσα τους όρους ουδέτερου φύλου. Η διαδικασία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου που σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα Pride.

Η Air Canada είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που έκανε ανακοινώσεις ουδέτερου φύλου στα τέλη του 2019 στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση της ισότητας και υποδοχή όλων των πελατών της.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet επιχείρησε μια παρόμοια αλλαγή μερικούς μήνες αργότερα. Αλλά το πλήρωμα της καμπίνας εξακολουθεί να είναι ελεύθερο να πει «κυρίες και κύριοι» εάν επιθυμεί μετά από αντίδραση.

Παρόλο που οι χαιρετισμοί είναι ουδέτεροι ως προς το φύλο στα Ιαπωνικά, η Japan Airlines αποφάσισε πέρυσι να αλλάξει τις ανακοινώσεις της αγγλικής γλώσσας σε μια ουδέτερη ως προς το φύλο εναλλακτική λύση. Το πλήρωμα της καμπίνας λέει απλά «καλημέρα» ή «καλησπέρα».