Ο Όμιλος Lufthansa και η Amadeus επεκτείνουν τη συνεργασία τους για να εκσυγχρονίσουν περαιτέρω τη διανομή ταξιδιών και το λιανικό εμπόριο.

«Ο Όμιλος Lufthansa παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στη διαμόρφωση της αεροπορικής βιομηχανίας και στον εκσυγχρονισμό των εμπειριών αεροπορικών ταξιδιών για τους επιβάτες μας», δήλωσε ο Tamur Goudarzi Pour, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Swiss.

«Είμαι ενθουσιασμένος που με την υπογραφή αυτής της πρωτοποριακής συμφωνίας διανομής, η οποία επιτρέπει επίσης την εισαγωγή δύο μοντέλων NDC, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τον εκσυγχρονισμό του λιανικού εμπορίου αεροπορικών εταιρειών μαζί με τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη μας Amadeus. «Μαζί, ως ηγέτες του κλάδου, θα επιταχύνουμε ουσιαστικά τη διείσδυση των σύγχρονων βιομηχανικών προτύπων όπως το NDC σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο Όμιλος Lufthansa και η Amadeus εργάζονται για να ενσωματώσουν τις προσφορές NDC των αεροπορικών εταιρειών στην Πλατφόρμα Ταξιδίων Amadeus με στόχο μια σταδιακή παγκόσμια ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και μετά, ξεκινώντας σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, και έτσι επιτρέπουν αγορές, κρατήσεις, πληρωμές και εξυπηρέτηση σε μια λύση που είναι πλήρως ενσωματωμένο στο οικοσύστημα Amadeus.

«Η εμβέλεια, η κλίμακα και οι εξελιγμένες δυνατότητες λιανικής πώλησης των λύσεων μας με δυνατότητα NDC θα βοηθήσουν τους ταξιδιωτικούς πωλητές του Ομίλου Lufthansa και της Amadeus να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους με πιο σχετικές προσφορές», δήλωσε ο Decius Valmorbida, πρόεδρος του Travel στην Amadeus. «Αυτή η συμφωνία έρχεται σε μια στιγμή που η NDC και η κίνηση προς το λιανικό εμπόριο ταξιδιών εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι τέτοιες συνεργασίες με επίκεντρο τους ταξιδιώτες θα είναι κρίσιμες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου μας».

Από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το περιεχόμενο NDC των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa θα είναι διαθέσιμο μέσω των διεπαφών με δυνατότητα Amadeus NDC – Amadeus Selling Platform Connect, Amadeus Travel API και Cytric Travel & Expense. Αυτό περιλαμβάνει προσφορές NDC από τη Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Air Dolomiti και Eurowings Discover, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς τιμολόγησης και ενός ευρέος φάσματος βοηθητικών υπηρεσιών. Πέρα από τις προσφορές της NDC, οι ταξιδιωτικοί πωλητές θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa μέσω της υπάρχουσας τεχνολογίας EDIFACT.