Σύνταξη: tourismtoday.gr

Nα απελευθερώσει τις ανθρακούχες δραστηριότητες του θέτοντας φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών έως το 2050 -σύμφωνα με το Πρότυπο SBTi Net Zero- δεσμεύεται ο Όμιλος Radisson Hotel καθώς δημοσιεύει την Υπεύθυνη Επιχειρηματική Έκθεση (Responsible Business Report) του 2021.

Βασιζόμενος στη μακρόχρονη κληρονομιά του ως κορυφαίος βιώσιμος ξενοδοχειακός όμιλος, η έκθεση Responsible Business Report 2021 του Radisson Hotel Group περιγράφει τους τελευταίους στόχους βιωσιμότητας σύμφωνα με το στρατηγικό του πενταετές σχέδιο. Αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Τη δέσμευση του για καθαρό μηδέν μέχρι το 2050.
  • Να επιταχύνει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας Pathway to Net Positive Hospitality and Hotel Sustainability Basics.
  • Να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του για τους ανθρώπους, την κοινότητα και τον πλανήτη.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Όμιλος Radisson Hotel θέτει στόχους μείωσης των εκπομπών σύμφωνα με την κλιματική επιστήμη. Και δεσμευόμαστε να απαλλάξουμε τις ανθρακούχες εκπομπές της επιχείρησής μας, δήλωσε η Inge Huijbrechts, Διεθνής Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας στον Radisson Hotel Group.

Ενώ το καθαρό μηδέν μέχρι το 2050 φαίνεται πολύ μακριά, πρέπει να λάβουμε μέτρα αμέσως.

Ο κόσμος μας χρειάζεται Υπεύθυνες Επιχειρήσεις τώρα περισσότερο από ποτέ και πρέπει να επιταχύνουμε την παγκόσμια δράση για το κλίμα έως το 2030, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον τόσο για τους ανθρώπους μας όσο και για τον πλανήτη μας.

Μπορεί να σημειωθεί πολύ αναγκαία πρόοδος, οδηγώντας όλους στην αλυσίδα αξίας της φιλοξενίας στο ταξίδι αειφορίας, θέτοντας όλο και πιο φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας.

Είμαστε περήφανοι που διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη των Βασικών Αειφορίας Ξενοδοχείου, που θα ξεκινήσει αργότερα φέτος για να δημιουργήσει ένα κοινό βιομηχανικό πλαίσιο για την ανάπτυξη βιώσιμων ταξιδιών.»

Responsible Business Report 2021 του Radisson Hotel Group

Think planet

Ο Όμιλος ξενοδοχείων Radisson χτίζει τη μακροχρόνια κληρονομιά της αειφορίας, δεσμευόμενος να θέσει στόχους μείωσης των εκπομπών ενισχύοντας τις επιδόσεις του για  ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα μέχρι το 2050.

Αυτό περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη, επιστημονική με βάση τον στόχο για επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών GHG της αλυσίδας αξίας έως το 2050 το αργότερο, σύμφωνα με το πρότυπο SBTi Net Zero.

Το Radisson Hotel Group θα είναι μέρος της εκστρατείας Business Ambition for 1,5°C και θα συμμετάσχει στην εκστρατεία Race to Zero της UNFCCC ως μέρος μιας σημαντικής, παγκοσμίως συντονισμένης προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου του καθαρού μηδέν.

Το 2021, ο Όμιλος μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 23% ανά τετραγωνικό μέτρο και μείωσε το 13% του αποτυπώματος νερού ανά τετραγωνικό μέτρο (έναντι 2019).

Σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου για τη μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, περισσότερα από 56 ακίνητα λειτουργούν 100% με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Το 2021, το Radisson Hotel Group αύξησε τον αριθμό των ακινήτων που είναι εξοπλισμένα με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχεδόν 500 σε συνεργασία με την Allego, τη Sunfuel και άλλους παγκόσμιους εταίρους.

Τα Radisson Meetings συνεχίζουν να ηγούνται του κλάδου, καθώς είναι 100% ουδέτερα ως προς τον άνθρακα και αντισταθμίζοντας 37.800 τόνους άνθρακα από το 2019.

Think people

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Radisson Hotel Group το 2021 παρέμεινε η συνεχής εστίαση στην υγεία, την ασφάλεια και την ασφάλεια των μελών της ομάδας, των επισκεπτών και των επιχειρηματικών συνεργατών του.

Μετά την κυκλοφορία και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ασφάλειας Radisson Hotels σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο, το 100% των επιλέξιμων ξενοδοχείων έχει ολοκληρώσει την επικύρωση τρίτων από την SGS για να διασφαλίσει ότι τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλείας ήταν σε ισχύ και εφαρμόστηκαν σωστά.

Μέχρι σήμερα, 133 ξενοδοχεία παραμένουν πιστοποιημένα από την Safehotels, την κορυφαία εταιρεία πιστοποίησης ασφάλειας και ασφάλειας στον κόσμο.

Ο Όμιλος επιβεβαίωσε τη συνεχή εστίασή του στα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιχειρηματική ηθική και τη διαφορετικότητα στα ξενοδοχεία παγκοσμίως, εκδίδοντας την έκτη δήλωσή του για τη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων και αυξάνοντας τον αριθμό των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους στο 29%.

Ο Όμιλος Radisson Hotel συνέχισε να επεκτείνει τις διαδικτυακές του πρωτοβουλίες Μάθησης και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον πάροχο εκπαίδευσης φιλοξενίας, Typsy, που είχε ως αποτέλεσμα αύξηση 120% στις ώρες εκπαίδευσης το 2021 έναντι του 2020.

Το Radisson Hotel Group αναγνωρίστηκε από το Forbes ως ο #4 καλύτερος εργοδότης στο τον κλάδο Travel & Leisure, τονίζοντας την αφοσίωση του Ομίλου στους εργαζομένους του και την αξιοσημείωτη διάκριση ως κορυφαίος εργοδότης επιλογής.

Think community

Ο Όμιλος Radisson Hotel είναι βαθιά αφοσιωμένος στην υποστήριξη των κοινοτήτων όπου εργάζεται και δραστηριοποιείται.

Τα μέλη της ομάδας προσφέρθηκαν εθελοντικά για περισσότερες από 26.500 ώρες και πρόσφεραν περισσότερα από 510.000 ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των Παιδικών Χωριών SOS, του παγκόσμιου φιλανθρωπικού εταίρου του Ομίλου.

Περισσότεροι από 28.500 άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και λύσεις υγιεινής μέσω του συνεργάτη για την παροχή νερού, Just A Drop, σε χώρες όπως η Ινδία. Ο Όμιλος Radisson Hotel έχει υποστηρίξει 12 περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα αντιστάθμισης άνθρακα στην Κίνα, την Ινδία, το Περού, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Βόρνεο μέσω της κορυφαίας στον κλάδο πρωτοβουλίας 100% Carbon Neutral Meetings.

Εκτός από την εστίασή του στους υπεύθυνους επιχειρηματικούς πυλώνες των Think People, Think Community και Think Planet, ο Όμιλος Radisson Hotel είναι ηγετικό μέλος της Sustainable Hospitality Alliance και διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του Hotel Sustainability Basics σε συνεργασία με το WTTC.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργήσει συνοχή σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχει ξεκάθαρα, εύκολα στην εφαρμογή και ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας σε κάθε δεδομένο ξενοδοχείο.

Το Βασικό Πλαίσιο θα ανεβάσει το παγκόσμιο αρχικό επίπεδο βιωσιμότητας των ξενοδοχείων με διαφανή και κατανοητό τρόπο για όλους τους ταξιδιώτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη.