Κατά τη διάρκεια του φετινού COP27 στην Αίγυπτο, το Radisson Hotel Group , ένας από τους κορυφαίους διεθνείς ομίλους φιλοξενίας, επιβεβαιώνει την ισχυρή του δέσμευση για βιωσιμότητα υπογράφοντας τη Διακήρυξη της Γλασκώβης και ενθαρρύνοντας άλλες ομάδες φιλοξενίας να συμμετάσχουν στο κάλεσμα για ισχυρές ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών κατά το ήμισυ την επόμενη δεκαετία και φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές το συντομότερο δυνατό πριν από το 2050.

Ο Όμιλος Radisson Hotel είναι μία από τις κορυφαίες 1000 εταιρείες με δημοσιευμένους εγκεκριμένους επιστημονικούς στόχους και έχει λάβει σημαντικά βήματα για να καθορίσει μια σαφή πορεία για να γίνει Net Zero έως το 2050, ευθυγραμμισμένη με το ορόσημο του 2015 Συμφωνία του Παρισιού.

Ο τουρισμός και τα ταξίδια ως τομέας αντιπροσώπευαν το 1/10 θέσεις εργασίας και πάνω από το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2019. Στην πορεία προς την ανάκαμψη στα προ πανδημίας επιχειρηματικά επίπεδα, είναι σημαντικό να λειτουργεί ο κλάδος με ολιστική εστίαση στη βιωσιμότητα, την επιτάχυνση της απαλλαγής από άνθρακα και ενσωμάτωση για να εξασφαλιστεί μια ακμάζουσα ανάπτυξη σε ισορροπία με τους πλανητικούς πόρους.

Ο Όμιλος Radisson Hotel έχει κάνει σημαντικά βήματα για να προωθήσει την αλλαγή στην ανταπόκριση του κλάδου της φιλοξενίας στην κλιματική αλλαγή, προς τη βιωσιμότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον σχεδιασμό πράσινων κτιρίων, την πράσινη κινητικότητα και την καθιέρωση του Hotel Sustainability Basicsto στόχο Net Zero Hospitality έως το 2050.

Η Διακήρυξη της Γλασκώβης για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό είναι καταλύτης για αυξημένη επείγουσα ανάγκη για επιτάχυνση της δράσης για το κλίμα στον τουρισμό και για εξασφάλιση ισχυρών δεσμεύσεων για την υποστήριξη των παγκόσμιων στόχων για μείωση στο μισό των εκπομπών κατά την επόμενη δεκαετία και επίτευξη των Καθαρών Μηδενικών εκπομπών το συντομότερο δυνατό πριν 2050.

Ο Dirk Glaesser , Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης Τουρισμού, UNWTO, σχολιάζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συγκαταλέγουμε τον Όμιλο Radisson Hotel ανάμεσα στους ήδη περισσότερους από 700 υποστηρικτές της Διακήρυξης της Γλασκώβης. Μαζί κινητοποιούμε τη βιομηχανία για να επιτύχει αποτελεσματική δράση για το κλίμα και να φτάσει στο Net Zero το συντομότερο δυνατό πριν από το 2050. Για να υποστηρίξει αυτή τη δέσμευση, κάθε υπογράφοντος πρέπει να παραδώσει ένα συγκεκριμένο, ενημερωμένο σχέδιο για το κλίμα εντός 12 μηνών, όπως φαίνεται από τη Radisson Λεπτομερής Μετασχηματισμός Καθαρού Μηδενικού Ομίλου ξενοδοχείων.»

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, το Radisson Hotel Group έλαβε επιβεβαίωση και επικύρωση των βραχυπρόθεσμων στόχων που βασίζονται στην επιστήμη (SBT) που ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευσή του να είναι Net-Zero έως το 2050. Αυτή η επικύρωση τοποθετεί το Radisson Hotel Group μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο που ευθυγραμμίζονται με τους κλιματικούς στόχους της COP και οι οποίοι έχουν θέσει τους στόχους μείωσης του άνθρακα σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία.

Οι ξεκάθαροι στόχοι και τα σχέδια του Ομίλου Radisson Hotel Group περιλαμβάνουν μείωση των απόλυτων εκπομπών GHG Scope 1 και Scope 2 κατά 46% έως το 2030 από ένα έτος βάσης 2019. Ο Όμιλος δεσμεύεται επίσης να μειώσει κατά 28% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου απόλυτου εύρους 3 από δραστηριότητες και franchise που σχετίζονται με καύσιμα και ενέργεια.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην πράσινη μετακίνηση, ο Όμιλος Radisson Hotel οδηγεί τον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας με περισσότερες πράσινες ταξιδιωτικές επιλογές και σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο 510+ σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την EMEA, σε συνεργασία με την Allego. Ο Όμιλος Radisson Hotel κυκλοφόρησε πρόσφατα τον πρώτο εξαιρετικά γρήγορο κόμβο ηλεκτρικής φόρτισης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ως συνέχεια της δέσμευσής του για υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. Στην Ινδία τον Σεπτέμβριο, ο Όμιλος εγκατέστησε τους πρώτους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε συνεργασία με τη SunFuel στο Διεθνές Αεροδρόμιο Radisson Blu Plaza του Δελχί και σχεδιάζει να εγκαταστήσει επιπλέον φορτιστές EV σε όλο το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στη Νότια Ασία.