Στο πλαίσιο της συμβολής του στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων, η TUI αποσκοπεί στην κατάργηση 250 εκατομμυρίων τεμαχίων πλαστικών μιας χρήσεως μέχρι τα τέλη του 2020 μέσω συντονισμένων προσπαθειών στα ξενοδοχεία, τα κρουαζιερόπλοια, τις αεροπορικές εταιρείες, τους προορισμούς και τα γραφεία.

Ο όμιλος TUI αποτελεί πλέον μέρος της πρωτοβουλίας Global Tourism Plastics Initiative, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Η πρωτοβουλία ενώνει τον τομέα του τουρισμού πίσω από ένα κοινό όραμα για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της πλαστικής ρύπανσης. Δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν συντονισμένη δράση, η οποία οδηγεί σε παράδειγμα στην στροφή προς την ανακύκλωση.

Σκοπός του είναι να σταματήσει το πλαστικό που καταλήγει ως ρύπανση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ποσότητα του νέου πλαστικού που πρέπει να παραχθεί.

Για να υλοποιήσουν αυτό το όραμα, οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι προορισμοί δεσμεύονται να εξαλείψουν τα πλαστικά αντικείμενα που δεν χρειάζονται.

Καινοτομούν έτσι ώστε όλα τα πλαστικά που χρειάζονται να σχεδιάζονται για ασφαλή επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση ή λιπασματοποίηση και να κυκλοφορούν όλα όσα χρησιμοποιούν για να το κρατήσουν στην οικονομία και έξω από το περιβάλλον.

Τι περιλαμβάνουν οι πρωτοβουλίες τις TUI

Οι Πρωτοβουλίες της TUI περιλαμβάνουν την αφαίρεση 112 εκατομμυρίων πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης από ξενοδοχεία, τη θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών για τη μείωση των πλαστικώντων ξενοδοχείων και το φιλόδοξο πλαστικό πρόγραμμα μείωσης αποβλήτων της TUI Cruise. Το ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα TUI, το TUI Care Foundation, εργάζεται επίσης σε πολλά έργα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης πλαστικών αποβλήτων για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τα Πλαστικά Τουρισμού, η TUI συμβάλλει στη συνδημιουργία της πρωτοβουλίας, αναπτύσσοντας ένα μενού δεσμεύσεων που περιγράφει τις αναμενόμενες συνεισφορές του ιδιωτικού τομέα, προορισμών, ενώσεων και ΜΚΟ με στόχο να καθορίσει συγκεκριμένους οδικούς χάρτες για την εφαρμογή της πρωτοβουλίας έως το 2025.